Изглежда, че Huawei се възвръща пазарния си дял при смартфоните,

...
Изглежда, че Huawei се възвръща пазарния си дял при смартфоните,
Коментари Харесай

Дори и без 5G, Huawei отчита ръст на продажбите на смартфони през първото тримесечеие на тази година

Изглежда, че Huawei се възстановява пазарния си дял при смарт телефоните, макар че в най-новите флагмански устройства на компанията липсва 5G. Huawei регистрира растеж в доставките на смарт телефони в Китай за първото тримесечие на 2023 година.

Според данните, идващи от Counterpoint research, Huawei е постигнала 41% растеж на годишна база в продажбите на смарт телефони в Китай през първото тримесечие на тази година и държи 9,2 % пазарен дял. В същото време, през първото тримесечие на 2022 година компанията е държала 6,2 % от пазара в страната. Това е забележителен прогрес, реализиран от компанията в границите на една година.

Отбелязва се, че за постоянния напредък на Huawei способстват сериите Nova 10 и Huawei Mate 50. Те бяха пуснати на пазара през 2022 година и обгръщат сегментите от междинен и премиум клас. В проучването се загатва също, че Huawei е натрупала подобен резултат на напредък, макар че продава 4G смарт телефони.

Нови телефони
Тази година донесе още повече благоприятни условия за Huawei да разшири този пазарен дял. През март Huawei показа разнообразни нови устройства измежду китайските консуматори, в това число флагмана, линията Huawei P60, сгъваемия телефон Mate X3 дружно с разнообразни нови носими устройства и устройствата Enjoy 60.

Без да губи време, Huawei показа и нов модел от серията Nova от междинен клас – Nova 11. Тези телефони са доста стилни и се харесват на клиентите.

Всички тези телефони възобновяват устрема на Huawei към мощност с нови технологии на камерата, което притегля вниманието от пръв взор. Освен това новата дизайнерска техника, употребена в серията Huawei P60 и Nova 11, е много забавна. Очаква се тези неотдавна пуснати на пазара устройства да дадат подтик на цялостните доставки на Huawei на родния пазар.

Ако погледнем графиките, Apple води в графиката на продажбите на смарт телефони в Китай с 6% растеж през първото тримесечие на тази година с 19,9% пазарен дял. Oppo заема второ място с 3% годишен спад и пазарен дял от 18,3%. Vivo заема третото място с 15 % годишен спад. Бившето дъщерно сдружение на Huawei, Honor, също означи голям спад от 16% и се намира на четвърто място. Xiaomi също може да не е удовлетворена от годишния си спад от 14%.

Пазарът продължава да търпи спад

Продажбите на смарт телефони в Китай спаднаха с 5% на годишна база през първото тримесечие на тази година, достигайки най-ниски резултати от 2014 година насам.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР