Изглежда, че Европейският съюз е в опасност да си създаде

...
Изглежда, че Европейският съюз е в опасност да си създаде
Коментари Харесай

"Шпигел": Ако приеме България в еврозоната, ЕС ще си създаде още един проблем

Изглежда, че Европейският съюз е в заплаха да си сътвори още един проблем, като че ли нищо не е научил от рецесията на еврото. "

Това написа немското списание " Шпиел " в  под заглавие " Спорно приемане в еврозоната: Нарастват терзанията, до момента в който България се приготвя за присъединение към еврото ".

" България има обилни проблеми с корупцията и прането на пари. Въпреки това Европейски Съюз се приготвя да одобри страната като идващ член на еврозоната. Мнозина се притесняват, че това е неприятна концепция ", пишат създателите Ралф Нойкирх и Михаел Зауга. Статията им, оповестена в днешния брой на немския седмичник, е илюстрирана с афиш от митингите от предишното лято, на който тогавашният министър председател Бойко Борисов е изобразен с маска за лице във формата на банкнота от 500 евро.

Двамата публицисти са разговаряли повече от час с досегашния длъжностен финансов министър Асен Василев и разясняват, че по-късно " човек преди всичко стартира да се чуди дали е толкоз добра концепция България да се причисли към единната валута ". В текста не се разкрива повече от този диалог.

С едно изключение - когато се споделя какво се е случило след санкционирането на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков:
" Новото държавно управление на България приветства хода на Вашингтон. Но реформаторите не чакат Европейски Съюз да употребява същия метод. Когато изискал от американците помощ в борбата с корупцията, тя пристигнала след 2 дни, споделя Василев. Европа в това време написа кухи отчети и бездейства, добавя министърът. Той споделя също, че не е получил никаква помощ от Германия. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР