„Изгарянето на човеци е поругаване на Бога, а Бог поруган

...
„Изгарянето на човеци е поругаване на Бога, а Бог поруган
Коментари Харесай

Митрополит Николай за кремацията: Изгарянето на човеци е поругаване на Бога


„ Изгарянето на индивиди е поругаване на Бога, а Бог осквернен не трябва. Реализирането на сходни бизнес планове рано или късно ще свърши зле. Казвам го, с цел да не кажат, че не са били предизвестени “.

Това гласи на пловдивския митрополит Николай във връзка желанието за разширение потенциала на крематориума в Пловдив и построяването на нов.

„ Кощунство е, тъй като тялото на християнина, живо или бездиханно, е храм на Светия Дух (1. Кор. 6:19), храм на живия Бог (2. Кор. 6:16) и с него не може да се прави каквото е угодно или комфортно някому. Не може то да се осакатява приживе или изгаря след гибелта. С тялото на индивида, основано по Божий облик и сходство, би трябвало да се отнасяме с страхопочитание и заветен боязън. Към тези, които биха дръзнали да изгорят храм, или даже една икона, ние заслужено бихме се отнесли с пренебрежение и бихме определили, че кощунстват и поругават Бога. Питам, не е ли още по-голямо светотатство да посегнеш на храма на живия Бог – човешкото тяло. Свети деятел Павел ни предизвестява, че „ който разори Божия храм, него Бог ще разори “ (1Кор.3:17), се отнася в цялостна степен и в цялостна мяра и за тези, които поругават или позволяват да бъдат поругавани човешките тела след гибелта им “, написа в обръщението.

Разширяването на крематориума и построяването на нов в Пловдив са нужни поради дефицита тук-там в гробищните паркове в града. Факт, който признава и митрополит Николай в обръщението си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР