Издирват се всички лица, които са били в контакт с

...
Издирват се всички лица, които са били в контакт с
Коментари Харесай

Издирват се контактувалите с болни от бруцелоза животни в село Вуково

Издирват се всички лица, които са били в контакт с заболели от бруцелоза животни в Кюстендилското село Вуково, оповестиха от Регионалната ревизия по опазване на здравето в Кюстендил. Тези хора би трябвало да бъдат изследвани, тъй като заболяването е заразна.

Засега не са открити хора със симптоматика за болестта в селото. Издирването на всички, които са контактували с животните в стадото, където бяха открити заболели овце ще продължи няколко дни. То ще продължи освен във Вуково, а и в други села и общини, където са продавани овце от стадото и е употребявано мляко или месо от тях. Екип на Здравната ревизия в Кюстендил и от Националния център за заразни и паразитни заболявания има подготвеност да замине на терен във Вуково, както  и в региона, а в случай че се наложи там ще бъде изпратена и преносима лаборатория, с цел да се вземат проби от възможните хора, които са били в контакт с болните животни.

Припомням, че предходната седмица в стадото Явор Бошикьов във Вуково бяха открити четири случая на заболели от бруцелоза овце. Животните са евтаназирани по човечен метод, взети са проби от всичките 28 овце в стадото, както и на 21 кози от семействата във Вуково.

Засега няма открити новозаболели от бруцелоза животни, сподели тази заран доктор Велка Войнова, шеф на Областната организация по надзор на храните. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР