Издирват с международна заповед за арест шести заподозрян Прокуратура ще

...
Издирват с международна заповед за арест шести заподозрян Прокуратура ще
Коментари Харесай

Единият от помагачите на атентатора в Истанбул е с българско гражданство

Издирват с интернационална заповед за арест шести обвинен
Прокуратура ще желае непрекъснат арест за четирима от петимата арестувани като помагачи на атентатора от Истанбул. Това заяви прокурор Ангел Кънев преди съвещанието на Софийски градски съд.

За една жена желаната мярка е по-лека поради влошеното ѝ здравословно положение.

Един от арестуваните, свързани с атентата, е с двойно поданство – той е и българин, заяви прокурорът. Става въпрос за Петър Топал, роден през 1986 година в Молдова.

Страната ни е поискала правна помощ и от други страни.

„ Възложили сме в съответен миг обособени дейности на българското контраразузнаване, които са осъществени по верния, подобаващ миг и метод, и е употребен целият боеприпас от начини, законни, за следствие по делото “, съобщи прокурор Кънев. Той уточни, че по делото са осъществени дейности на терен с присъединяване на Специализирания отряд за битка с тероризма, които са били съвършено изпълнени.

„ Има оповестено лице с интернационална заповед за арест от турската прокуратура, което ние също търсям. Това е, което мога да кажа “, заяви още той.

Задържаните са влезнали у нас нелегално. Повдигнати са им обвинявания за каналджийство през територията на България и за тероризъм и подкрепяне, осъществен на територията на непозната страна. Един от задържаните е доближен на търсения от Интерпол Билал Хасан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР