Издирват един от участниците в групатаКатаджия от Габрово е задържан

...
Издирват един от участниците в групатаКатаджия от Габрово е задържан
Коментари Харесай

Катаджия в схема за измами с коли

Издирват един от участниците в групата


Катаджия от Габрово е арестуван и упрекнат с още трима души за присъединяване в незаконна група, която наемала първокласни коли в Германия, карала ги в България, където се пренабивали номерата и по-късно били продавани.

Спецпрокуратурата изиска непрекъснато задържане за трима от групата, а четвърти се търси с европейска заповед за арест. Бандата работила от началото на 2016 година, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев. Тя наемала първокласни коли от търговци в Германия, като употребявали подставени лица. Те били снабдявани с подправени документи за трудови контракти и банкови сметки, които ги правели надеждни и давали опция да наемат автомобил в Германия.

Луксозните коли се разгласявали за откраднати в друга страна от Европейски Съюз, а на процедура били вкарвани в гараж в България. Тук били осъществявани трансформациите, а регистрацията ставала в КАТ-Габрово със съдействието на началника на група “МПС, водачи и административно-наказателна активност ”, изясни схемата прокурор Гешев. Автомобилите били най-вече скъпи и първокласни и досега са открити над 14 случая.

Имало два разновидността за продажбата – или по предварителна спогодба с клиент, или след преценка, че ще има търсене за подобен автомобил.

Останалите трима от участниците са от Варна. Гешев изясни, че служители на реда от Габрово са пробвали да оказват помощ на катаджията по време на акцията и да попречат на следствието. Ще бъде проверявано дали е имало и други чиновници, които са знаели за схемата.

“Хороскопът не е добър за ОДМВР-Габрово ”, разяснява Гешев след въпрос дали ще има още арести.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР