Издирват 70-годишен капитан на кораб, който е паднал в река

...
Издирват 70-годишен капитан на кораб, който е паднал в река
Коментари Харесай

Издирват 70-годишен капитан на речен кораб, паднал в Дунав край Русе

Издирват 70-годишен капитан на транспортен съд, който е паднал в река Дунав покрай Русе. Инцидентът е станал по време на работа в тежка метеорологична конюнктура по реката. Организирана е избавителна интервенция, само че от мъжа няма диря. Малък моторен транспортен съд с двама души екипаж в понеделник е отивал да залесява и разчиства дървета на един от островите на река Дунав.  
 
" По първична информация, защото корабът не е можел да бъде ръководен поради плаващи дънери, засягащи навигацията му, капитанът и морякът слизат в лодка, с цел да отстранят казуса. Времето е било извънредно неприятно. Имало е огромни ветрови талази. Лодката, след удар в борда на кораба, стартира да се движи неконтролируемо и капитанът пада зад борда ", съобщи в ефира на NOVA капитан Иван Жеков от " Морска администрация " – Русе.
 
Веднага към мястото е изпратен катер, който да помогне в издирването. " Издирвателните дейности от страна на " Морска администрация " са прекъснати все още. В интервенцията във вторник се включиха и полиция и доброволци. Вероятно дейностите от страна на Министерство на вътрешните работи не престават ", уточни капитан Жеков по Нова телевизия.
 
По думите му изчезналият мъж е с 20-годишен опит. " Той на процедура познава изискванията за работа и заплахите, които крие реката. Ще предприемем нужните дейности, с цел да установим аргументите за рухването му ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР