Издирваният Стоян Зайков-Чане, който се е самоубил тази нощ край

...
Издирваният Стоян Зайков-Чане, който се е самоубил тази нощ край
Коментари Харесай

Стана ясно с какво оръжие и къде се застрелял Чане

Издирваният Стоян Зайков-Чане, който се е самоубил тази нощ край Долна Баня, е останал съвсем неизменен през 20-те дни на своето търсене. Това сподели пред публицисти шефът на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов.

По думите му, няма данни Чане да е имал помощници. Това не значи, че полицията няма да продължи да търси такива.

От психопрофила на Зайков се е открило, че той е минавал през местността, където полицията е влезнала в дирите му. „ От направените разбори и профилът беше открито неговото придвижване. Той от самото начало се движеше от Горна Василица до Долна Баня, в Свети Спас, където има няколко разрушени къщи и по неоспорим метод сме потвърдили неговото наличие. От разбора, който направиха и придвижването му по време и място, надлежно нощес, сътрудници, които обхождаха региона, видяха лице, което дава отговор на описанието на Зайков “, добави Спасов.

Зайков е минавал по 15-20 км дневно, бягайки от чиновниците на реда.

"Когато го заграждат - се чуват изстрели. Незабавно бяха образувани екипи и са ориентирани към мястото, като е имало и от изстрели, които са били предупредителни. Спрямо Зайков не е използвано оръжие или физическа мощ. Раната му е в тялото - в торса ", сподели Спасов.

„ На пръв взор оръжието е 12-ти диаметър “, добави шефът на ОДМВР-София.

"Нямаме данни Зайков да е контактувал с някого, само че сме сигурни, че от самото начало е бил в региона. Такъв беше анализът ни и доказателствата, които събирахме ", съобщи и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов.

„ Имаше информация, че Стоян Зайков се укрива в гората. Следите, които намирахме, в къщите, които е разбивал, с цел да си набира храна, не бяха на едно място “, разяснява той. „ Тактиката ни беше да създадем забележими дейности от една страна и последователно свивахме обръча към Стоян Зайков “, съобщи Иванов. „ Случаят за нас не е завършил. Трябва да установим къде е бил, какво е правил през това време и вероятно дали е имал помощник, само че досега няма такива данни “, изясни основният секретар. „ Бяхме взели ограничения да подсигуряваме сигурността на жителите на Костенец и на близките села. Нито за момент не сме напускали региона, бяхме тук непрекъснато “, разгласи Ивайло Иванов. „ Хората, които бяха застрашени, умерено могат да се приберат “, съобщи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР