Издирваният се криел при вдовица на двоен убиецВладимир Пелов –

...
Издирваният се криел при вдовица на двоен убиецВладимир Пелов –
Коментари Харесай

Очистиха Пелов, преди да го намери МВР

Издирваният се криел при вдовица на двоен палач

Владимир Пелов – бандитът, който избяга преди 2 месеца от Софийския централен затвор, бе убит в центъра на родния му Ботевград. Въпреки че полицията твърдеше, че го дири непрекъснато къде ли не, той бе открит по-напред от три патрона, изстреляни от ботевградския пехливанин Марио Панчев, именуван с прякорите Дебелия или Големия. След срещата им Марио бере душа в „ Пирогов ” с две огнестрелни рани в корема.

Пукотевицата отекнала към 23 ч. във вторник на пешеходна алея зад Историческия музей в Ботевград. Според една от версиите Пелов пристигнал там по коритото на реката и причаквал в засада Марио Дебелия. Другата гласи, че авансово се разбрали да се видят там и Марио отишъл въоръжен, тъй като се боял, че Пелов желае да го убие. Няма директни очевидци на срещата им, по тази причина ченгетата не знаят кой е стрелял първи и за какво. По-късно на мястото били открити 7 гилзи. Имало е три револвера – два на земята и един в чантичката на Пелов. По отпечатъците по дръжките им ще се откри кой кое оръжие е държал.

Убитият Пелов имал три рани – две в десния крайник и една смъртоносна – в лицето под носа. Марио Дебелия бил гръмнат на 2 места в корема, покрай диафрагмата. Въпреки раните, той минал над 400 метра до ботевградската болница. Но още преди локалните лекари да се намесят, негови приятели го натоварили в автомобил и откарали към София. Марио бил признат в „ Пирогов ” с голям кръвоизлив в корема, където го оперирали.

Малко след стрелбата, като мълния по заведения за хранене и питейните заведения минала вестта, че Пелов е убит. Тъй като мнозина не вярвали, те се отправили към мястото, което към този момент било опасано с полицейски ленти. Наложило се да се намесят елементи на жандармерията, с цел да разгонят любопитните.

Беглецът от пандиза нямал в себе си документи и бил трансформирал външността си. Пуснал си брада и ходел с качулка на суичър и шапка. Въпреки това ботевградчани считат, че е можело да бъде разпознат по присъщата му патешка походка, като и по погледа, тъй като е кривоглед.

По 10 до 15 сигнала дневно за местонахожденията на Пелов са били получавани и проверявани от полицията в Ботевград. Загадката къде се е криел, бе разплатена към 11,30 ч., когато камионетки и микробуси на жандармерията се изсипаха с цялата си мощност към 4-етажния блок 12 на ботевградския бул. „ България ”. Хората от двата входа бяха евакуирани, а постройката – опасана от полицейски ленти. От София дойде екип на антибомбаджии от Министерство на вътрешните работи, защото в едно жилищата или в мазетата били открити гранати и други взривни субстанции. „ Бомбите ” бяха изнесени деликатно, увити в кевларено одеяло, видя екипът на „ Труд ”.

Комшиите описаха, че в този блок живее с двете си деца Веселка – брачната половинка на Мико Петков, именуван още Двойния палач от Рогозен. През 2009 година той прострелял двама души в едноименното врачанско село. Бил задържан и се обесил в килията си. Мико били прочут като един от най-изкусните оръжейни майстори в Ботевград и най-вероятно по тази линия бил един от околните другари на Пелов. При задържането му преди 9 години в същия блок и вилата му край града бил открит цялостен оръжеен боеприпас от пищови и пушки, преработвани от газови в бойни и ловни. Говори се, че след гибелта му Пелов почнал да оказва помощ с пари на жена му, а когато избягал от пандиза, Веселка била първият човек от Ботевград, на който се е обадил. Някои от съседите даже допускаха, че тя му е помогнала при бягството, след което го е крила от самото начало.

Ботевградчани: Марио е „ уше “


 02-11 Марио Дебелия не е неприятен човек, само че е „ уше ” на полицията и несъмнено по тази причина са се стреляли с Владо Пелов. Това описаха поданици на Ботевград с спогодба имената им да не бъдат представени. Защото по думите им: „ Марио има 9 живота като котките, ще оцелее и в този момент и ние още ще живеем с него в дребния ни град ”.

Не стана ясно дали е бил осведомител на Министерство на вътрешните работи или не, само че сигурно всички знаеха от кое място са му парите – от лихварство, от магистрални проститутки, от бракониерска сеч. Някои даже не изключваха, че Пелов му е желал заеми, или е имал да му връща и по тази причина да го е стрелял.

През 1998 година Пелов упреквал Марио, че го е издал на Министерство на вътрешните работи за присъединяване в обир на сарафи в Пловдив, а след ареста Дебелия ходел с жена му. Около 2003 година Пелов поканил Марио на посетители, а преди този момент завил пода с найлони. Извадил револвер и го гръмнал в корема, само че оръжието му засякло и Марио оживял. През 2008 година в двора на къщата на Марио била хвърлена бомба за предизвестие, а година по–късно мерцедесът му бил запален.

Бившият издирвач Красимир Занев:


Логичен свършек на живота на беглеца


 02-4 „ Убийството е логически свършек на живота на Пелов ”. Това сподели пред „ Труд ” полк. Красимир Занев, някогашен началник на „ Издирване ” в Областната дирекция на МВР-София. Самият той е работел по няколко престъпни случая, в които са били забъркани Пелов и Марио Панчев. Според полк. Занев, Владимир Пелов се е криел в Ботевград и във вилните зони към града, защото чудесно е познавал региона.

Бойко Борисов:


Скарах се на полицията


 03-1 “Сутринта им се карах. Сами да си създадат изводите, както Министерство на вътрешните работи, по този начин и шефът на регионалната дирекция. Казаха, че доста са се старали и са работили, 4-5 пъти им се измъквал. Ще изчакам министърът да се върне от чужбина, има доста какво да си приказваме ”, сподели министър председателят Бойко Борисов. Според ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по случая в Ботевград е имало задоволителен действен надзор. “Убеден съм, че адресът на Пелов е бил в общото полезрение на Министерство на вътрешните работи, само че просто не е бил тестван досега. За пропуски можехме да кажем, в случай че не бяха подхванати никакви дейности. Имало е доста сигнали и информация, които са оценени и са предприемани дейности. Предполагам, че са употребявани и СРС ”, сподели Цветанов.

Два месеца след изгубването от пандиза


Още търсят авера му дезертьор Радослав Колев


По 10 сигнала дневно за бандитите

 thumb_770x0_%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%bf%d0%b5%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b21 Министерство на вътрешните работи продължава да търси втория дезертьор от пандиза Радослав Колев. Той и Владимир Пелов изчезнаха през централния вход на Централния софийски затвор на 3 април т. година

Двамата дълго време подготвяли бягството си и са били наясно със слабите места в защитата на пандиза. Успели да се снабдят с револвер, като версията е, че това е станало посредством пратка с самун. При бягството те удариха служителя на гишето за приемане на пратки, а след това стреляха и по охранителя на входа. След скандалния случай 14 чиновници на пандиза бяха осъдени, стартира и дисциплинарна инспекция против един от зам-шефовете му. На 17 май Владимир Пелов изпрати писмо до малките екрани, президента и омбудсмана. В него обясняваше, че е незаслужено наказан, че наказването му се равнява на смъртно наказване и това го провокирало да избяга. Настояваше и делото му да се преразгледа. Средно по 10 сигнала дневно били получавани в Министерство на вътрешните работи за бегълците, само че те се оказваха погрешни.

Пелов се прочу през 1996 година, когато при обир на чейнджбюро в Пловдив простреля сарафа и отмъкна 300 $. За кървавото закононарушение той бе наказан на 11 години затвор. През 2011 година Пелов нападна златарско ателие в Ботевград. При бягството си стреля по служители на реда и отвлича коли. За това закононарушение той е наказан на 25 години затвор. Преди да бъде прочетена присъдата му, Пелов е пуснат под домакински арест поради проблеми с очите. И през март 2016 година прострелва двама братя в центъра на Ботевград. Радослав Колев пък е в пандиза за ликвидиране на данъчен контрольор, който бил гей.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР