Издирваният с червена бюлетина от Интерпол Дейвид Бодил ще чака

...
Издирваният с червена бюлетина от Интерпол Дейвид Бодил ще чака
Коментари Харесай

Обрат: Дейвид Бодил ще чака екстрадицията си в ареста

Издирваният с алена бюлетина от Интерпол Дейвид Бодил ще чака в ареста екстрадицията си във Англия.  28-годишният англичанин отдръпна жалбата си против задържането му под стража.

След решение на съда в Плевен до 27 януари британецът би трябвало да бъде екстрадиран в Обединеното кралство, което обезсмисля обжалването на ареста. Така делото бе прекъснато, а избраната мярка за неотклонение остава в действие, разясниха от правосъдната палата.

Младият мъж беше задържан при профилирана полицейска интервенция в никополското село Любеново. Британските управляващи го проверяват за подготовката на терористични дейности.

От края на ноември той се мести да живее в къщата на дядо си Филип в Любеново. В обществените мрежи той изяснява, че е преследван за " нещо, което даже не е закононарушение и избира да почине в непозната страна вместо да прекара остатъка от живота си в пандиза в родината си ".

По информация от прокуратурата в къщата в никополското село са открити схеми за изработката и взривяването на бомба. В жилището на търсения британец в родината му пък били открити субстанции под формата на течност и прахуляк, включващи над 1 кг въглерод, 10 кг калиев нитрат, 1.2 кг сяра и 990 мл. ацетон, които дават отговор на състава на избухлив черен барут. Те са съвпадали и с написаните съставки за взривни съединения в рецептите, които също са открити в дома на Бодил.

Вследствие на това от 28 декември предходната година е издадена заповед за задържането му от арбитър в Уестминстър, Лондон.

Пред съда в Плевен той декларирал, че не желае да бъде депортиран, съден и да лежи в затвор в родината си. Добавил, че това, за което е търсен и арестуван, е " единствено занимание ". " Никого не съм наранил и не съм имал желание да го върша ", споделил той в правосъдната зала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР