Издирваният по цял свят Евелин Банев-Брендо е в България или

...
Издирваният по цял свят Евелин Банев-Брендо е в България или
Коментари Харесай

Издирваният по света Брендо търси трюфели с куче и по анцуг до врачанските села

Издирваният по целия свят Евелин Банев-Брендо е в България или най-малко е бил у нас напролет.
Поне два обстоятелството приказват за това. Първият е пълномощното на юрист Силвия Найденова, която го съставлява в Софийския градски съд по молбата му България да одобри за осъществяване и присъдите му в Италия и Румъния.
Вторият е разказът на кмета на село Тлачене Тошко Сашов, който е заверил подписа на Брендо на пълномощното за юрист Найденова. Кметовете на дребни обитаеми места имат право да работят като нотариуси в избрани случаи.
“Беше един ден при започване на пролетта. Към края на работния ден пристигнаха мъже - с спортни екипи и куче. Казаха, че са ходили за трюфели, само че желаеха да си създадат пълномощие, тъй като им трябвало. Гледах му персоналната карта, подписа се пред мен, само че нищо не знам за този господин, след това научих. Няма по какъв начин да го познавам. В документите му не написа “Брендо ”, описа кметът Тошко Сашов за случката. Той няма по какъв начин да ревизира дали някой е търсен, а единствено удостоверява подписи със своя, както и с щемпел на кметството. За да потвърди самоличността си, Банев е употребявал българската си персонална карта. Документът е публикуван през 2016 година и още е годен, сподели инспекция на “24 часа ”.
Евелин Банев е прочут с това, че употребява доста паспорти при пътуванията си по света, а за последно през 2021 година имаше украинско поданство.
Всъщност с пълномощното, издадено от него, юрист Силвия Найденова внася молба в Софийския градски съд от името на Евелин Банев за приемане на присъдите му от Италия и Румъния. Той има и от България, а тук магистратите би трябвало да ги кумулират и да ги приведат в осъществяване, с цел да влезе в пандиза.
Последното предписание за отвод от формиране на дело е от понеделник.
В него написа, че копието от пълномощното на юрист Найденова не е от кочан, само че въпреки всичко е признато от съда. Тя е приложила и копието от персоналната карта на Евелин Банев. По случая е била осъществена инспекция, излиза наяве от разпореждането на арбитър Николай Младенов. Заключението от нея е ясно - Брендо не е на адреса му в София и няма данни да е в България. Справките на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата демонстрират, че от издирването му няма резултат.
“Идваха от полицията по случая. И от Враца, и от София. Давах показания, взеха материали от кметството. Аз съм си приключил работата ”, безапелационен е кметът на Тлачене Тошко Сашов. Казва още, че Евелин Банев не е от селото, няма родственици или адрес там.
Остава мистерия за какво Брендо е избрал тъкмо китното селце сред Враца и Бяла Слатина за легализация на пълномощното, откакто живее в София, където има над 100 нотариуси, които също няма по какъв начин да ревизират дали е разгласен за търсене.
Евелин Банев е единственият българин от високите равнища в подземния свят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР