Издирваният от Турция за убийство полк. Мустафа Гьокташ остава в

...
Издирваният от Турция за убийство полк. Мустафа Гьокташ остава в
Коментари Харесай

Апелативният съд не пусна от ареста издирвания за убийство в...

Издирваният от Турция за ликвидиране полк. Мустафа Гьокташ остава в килията. Това реши дефинитивно Апелативният съд в Пловдив и след митинг на прокуратурата анулира определението на окръжните магистрати в Хасково, с което мярката за неотклонение на 63-годишния мъж бе изменена от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “.

Прокуратурата стачкува и решението на Окръжен съд – Хасково, с което бе отказано настояването на Турция полковникът да бъде екстрадиран в родината си. Така той ще остане в килия до окончателното изговаряне на апелативните магистрати да бъде или да не бъде предаден на Турските управляващи.

Офицерът е разгласен за интернационално търсене с червен бюлетин на Интерпол след заповед за арест, издадена от Криминален съд – Анкара. В родината си Гьокташ е с обвинявания за убийството на интелектуалеца и публицист доцент Неджип Хаблемитоглу, а също и за присъединяване в незаконна група. Самият Мустафа твърди, че е натопен. Той отхвърля да има каквато и да е връзка с изтезанието на Хаблемитоглу.

Мярката за неотклонение на Гьокташ бе изменена в домакински арест, откакто пенсионираният боен и сегашен правист получи сърдечна рецесия след правосъдно съвещание в Хасково и бе откаран на носилка с кола за спешна помощ в локалната кардиология. Впоследствие назначената съдебномедицинска експертиза се произнесе, че Гьакташ не може да бъде лекуван в килията.

„ След като се срещна с материалите по делото Апелативният съд реши, че здравословно положение на Мустафа Гьокташ не е спънка да обитава в изискванията на ареста и го остави с мярка „ задържане под стража “, написа в окончателното определение на магистратите от Пловдив.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР