Издирваният от Интерпол Стайко Стайков, син на бизнесмена Миню Стайков,

...
Издирваният от Интерпол Стайко Стайков, син на бизнесмена Миню Стайков,
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев: Няма достатъчно данни дали Стайко Стайков е бил отвлечен

Издирваният от Интерпол Стайко Стайков, наследник на предприемача Миню Стайков, изненадващо се оказа признат в „Пирогов“. Той е откаран в болничното заведение със следи от принуждение. По думите му пред лекари и полиция той е бил похитен и обичай.

Според някогашния началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев няма задоволително данни за това дали Стайко Стайков е бил похитен. Според него службите за сигурност у нас не престават да се употребяват като бухалки.

„ На Интерпол се дават лица за търсене, когато са изчерпани опциите на националното търсене ”, изясни пред БТВ Стойчев.

„ Предполагам, че Стайко Стайков е влизал и излизал неведнъж от България. Напълно допустимо е да е потърпевш. Не знам дали е похитен, само че може да е бил пребит. На тези, които не вършат това, което властта желае от тях, им се случват неприятни неща. Всичко това още веднъж наподобява на опит за преразпределяне на благосъстоятелност и на напън върху богатите хора ”, разяснява от своя страна някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов.

„ Многократно сме били очевидци на хора, които са търсени и си живеят умерено. На пандизчии, които са на плажа ”, добави той.

Радулов изрази подозрения за контрола, който се оказва на КПП-тата, тъй като неведнъж хора, за които се е твърдяло, че са в Гърция, внезапно се оказват у нас. По думите му дупките в системата са огромни.

„ Нещо би трябвало да се направи, с цел да се спре корупцията и да се промени този модел на политика и ръководство. Дали ще се намерят запаси в страната, или ще продължим да си отглеждаме статуквото такова, каквото е? Тоест да продължаваме да следим и да разясняваме сходни случаи. По-скоро съм черноглед и ще стане последното ”, заключи Тихомир Стойчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР