Издирваният над 10 години топкрадец Златимир Маркарян в момента се

...
Издирваният над 10 години топкрадец Златимир Маркарян в момента се
Коментари Харесай

Топкрадецът Маркарян ще лежи едва 3 години и половина за 14 присъди, закопчаха го след 10-годишно издирване

Издирваният над 10 години топкрадец Златимир Маркарян сега се намира в Бургаския затвор, където излежава присъда за удар над заложна къща.

Всъщност Маркарян е осъждан общо 14 пъти. Той обаче кумулира всички санкции преди броени дни и ще лежи в пандиза единствено 3 години и 6 месеца, оповестява „ Флагман “. Това е размерът на най-голямата присъда на 42-годишния бургазлия за грабеж на заложна къща в бургаския кв. „ Черно море”.

На 23 октомври 2008 година Маркарян и неговите съучастници Иван Василев и Олег Парушев отмъкват железна каса с няколко кг злато за близо 40 000 лева След удара бандата изчезва безследно, като и тримата са оповестени за търсене. Василев и Парушев обаче са задържани няколко години по-късно и са наказани през 2012 година

В неопределеност остава само Маркарян. Бургазлията изненадващо е видян м. година в южната ни съседка Гърция. Той е задържан и малко по-късно е предаден на България, защото е търсен с Европейска заповед за арест.

Маркарян е рекордьор по висящи каузи измежду търсените нарушители в Бургаска област още през 2002 година Той даже е даден за образец от тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов.

В досието на 42-годишния бургазлия попадат главно за обири с щурм. Има присъди още за подправяне на документи и опит за овакантяване на страната след наложена възбрана. Маркарян не е работил само в Бургас, осъждан е и за закононарушения в Петрич, Сливен и Казанлък.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР