Издирваните трима мъже за взрива на банкомат в Сепарева Баня

...
Издирваните трима мъже за взрива на банкомат в Сепарева Баня
Коментари Харесай

Издирваните взломаджии за взривения банкомат са опасни

Издирваните трима мъже за гърмежа на банкомат в Сепарева Баня са рискови съгласно основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Това стана ясно в негова изявление в ефира на Нова.

Младен Маринов изясни, че са регистрирани опити от страна на търсените да изоставен страната.

" Лицата са ясни, конкретизирани са. Фактът, че знаят, че ги търсям и не се предават, значи, че по някакъв метод са обезпокоени и имат съпричастност към осъществените закононарушения, в които ги упреквам. Смятаме, че са рискови ", съобщи Маринов.

Младен Маринов изясни, че групата за взривяване на банкомати е структурирана. Всеки един член имал своята роля. Един от тях взривява, различен взима касетите от банкомата, трети е водач, осигуряващ периметър, с цел да може бързо да ги предизвести за заплаха.

Службите са си свършили добре работите. Това счита Маринов, макар че мъжете не са задържани към момента. Според него е нужно време, с цел да може полицията да се ориентира и да влезе по следите на незаконната група.

" Хубаво е, че задържахме автомобила със всички материални доказателства. Колегите се оправиха чудесно ", посочи главсекът на Министерство на вътрешните работи. " Не считам, че тези лица са изпуснати, въпрос на време е да бъдат хванати ", отсече още Мринов.

По думите му Министерство на вътрешните работи счита, че групата е виновна най-малко за 4 случая на взривени банкомати. Маринов напомни, че такава група беше хваната и предходната година. Тя била формирана от 2-ма души - единият е аварирал и е умрял скоро, а другият още бил в ареста.

" В момента е изработен разбор на дейния незаконен контингент. Има фокус върху други лица ", изяснява Маринов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР