Издирваните Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов. Снимка: МВР

...
Издирваните Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов. Снимка: МВР
Коментари Харесай

Задържаният за взривения банкомат в Сапарева баня вече е обвиняем


Издирваните Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов. Снимка: Министерство на вътрешните работи

Прокуратурата повдигна обвиняване на 34-годишния Господин Динев, арестуван от полицията преди ден по време на зрелищната акция по издирването на обирджиите, взривили банкомат в Сапарева баня.

Мъжът е притеглен към наказателна отговорност като помощник при кражбата на черния джип, с който обвинените съумяха да избегнат полицейската обсада край пернишкото село Боснек и да се укрият в гората. При преследването им бе хванат единствено Динев, а тримата му съучастници избягаха.

Разследващите прецизират, че единственият към този момент обвияем по случая е карал джипа, с който четиримата първо бяха пробвали да се насочат към Благоевград, само че в последна сметка изоставиха возилото в дере край Боснек и избягаха пешком. При обира на банкомата в Сапарева баня те са съумели да отмъкнат 9000 лв.. Динев е арестуван за 72 часа с прокурорско разпореждане.

Междувременно продължава издирването на другите трима обвинени – Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов. Жандармерията продължава да претърсва региона на Перник и в петък.

" Извършват се процесуално-следствени дейности на територията на няколко области, Перник и Кюстендил. Издирват се три лица. Едно е арестувано ", заключи шефът на кюстендилската полиция Елиан Стамболийски пред БНР.

За последните няколко месеца единствено в София бяха взривени общо 7 банкомата, от които бяха откраднати близо 300 000 лв.. Тези случаи зачестиха изключително през последния месец и половина, когато в София бяха разрушени цели пет кешови устройства. Последния случай бе от сряда сутринта, когато от банкомат бяха отмъкнати към 60 000 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР