Издирването на шедьовър на Леонардо да Винчи, продължило столетия, бе

...
Издирването на шедьовър на Леонардо да Винчи, продължило столетия, бе
Коментари Харесай

Спряха издирването на творба от Леонардо - всъщност не съществувала

Издирването на шедьовър на Леонардо да Винчи, траяло епохи, бе прекъснато публично. Експертите оповестиха, че той в действителност в никакъв случай не е рисувал картината " Битката при Ангиари ", съобщи ДПА, представена от Дарик.
За именитата творба, увековечила успеха през петнадесети век на Флорентинската република против херцогство Милано, от дълго време се смяташе, че е скрита зад различен стенна живопис в Палацо Векио във Флоренция.
 Разкриха тайната на усмивката на леонардовата Мона Лиза Разкриха тайната на усмивката на леонардовата Мона Лиза
Учените считат, че „ свръхбързото “ око на Леонардо да Винчи му е помогнало да улови загадъчната магия на усмивката на Мона Л...
" върху тази стена, това е заключението ни ", разгласи Франческа Фиорани, експерт по история на изкуството от Университета на Вирджиния на конференция в изложба " Уфици ".
Тя посочи, че геният е направил единствено няколко скици за огромната творба, която му била поръчана при започване на шестнадесети век.
Има свидетелства за материалите, доставени на художника по отношение на поръчката и те " не били материали за изобразяване на борбата, а за подготовка на стената ", сподели специалистката. " Подготовката на стената обаче не вървяла добре и всичко спряло дотук ", сподели Фиорани, която показа нова научна обява, на която е съавтор с още няколко интернационалните специалисти.
Те оспорват теорията на италианския откривател Маурицио Серачини, който през 2012 година се прочу с изказванията си, че е разкрил на Да Винчи. Серачини пробива дребни дупчици в друга фреска на една от стените в Палацо Векио и декларира, че е разкрил зад нея следи от черен пигмент, сходен на потребления от Леонардо за " Мона Лиза ".
 Мистериозна картина може да разкрие незнаен факт от живота на Леонардо да Винчи Мистериозна картина може да разкрие незнаен факт от живота на Леонардо да Винчи
Неподписана картина на неидентифициран плешив мъж с брада провокира неспокойствие у историците и изкуствоведите, откакто бе открита да се...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР