Издирването на оцелели под рухналия мост в Генуа не спира.

...
Издирването на оцелели под рухналия мост в Генуа не спира.
Коментари Харесай

Търсенето на оцелели в Генуа продължава

Издирването на оживели под рухналия мост в Генуа не стопира. Загиналите са 39, ранените - 16, от тях 9 са в тежко положение. Вчера министър председателят Джузепе Конте разгласи изключително състояние за период от 12 месеца в региона към Генуа.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Nicola Marfisi
Спасителната интервенция не стопира нито за момент. Екипите работят непрекъснато. След рухването на моста, към момента има хора в неопределеност, само че вярата да бъдат открити оживели става все по-малка. След отминаването на шока от рухването на моста, скръбта отстъпва пред гнева на италианците.
Франко: Ще видите, най-после ще излезе отговорен инженерът, построил моста, който е мъртъв. Всичко останали ще отърват кожите. Правителството не може да направи нищо против компанията, която държи концесията на автомагистралата. Тя е прекомерно могъща.Паола: Домът ми е на пътя директно до моста. Плаче ми се. Не знаем какво ще стане с нас. Тях ги е грижа единствено за автомагистралата, а не тези над 600 души, които бяха евакуирани. А аз имам четиригодишно момченце!
Правителството разгласи деблокирането на 5 милиарда евро от националния фонд за изключителни обстановки. Властите упрекнаха за нещастието компанията концесионер Аутостраде пер л`Италия, а министър председателят Конте разгласи, че процедурата по отнемането на концесията ѝ ще стартира без да се чакат резултатите от следствието и приканиха мениджърите ѝ да подадат оставки. От компанията обаче дадоха отговор, че са уверени, че могат да потвърдят, че са изпълнили отговорностите си по концесията. Но мнозина в Италия са склонни да винят освен концесионера, а и ръководещите през последните години, като настояват, че пътищата не са били приоритет.

По данни на Организацията за икономическо съдействие и развиване, вложенията и средствата, отпускани за поддръжка на транспортната инфраструктура в Италия са намалели с 58% в интервала сред 2008 и 2015 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР