Издирването на , който изчезна в събота, е прекратено. Това

...
Издирването на , който изчезна в събота, е прекратено. Това
Коментари Харесай

Прекратиха издирването на изчезналия в Англия българин

Издирването на, който изчезна в събота, е прекъснато. Това написа мащехата на момчето Андреа Бурсук в обществените мрежи, където се водеше акция за събиране на информация за българчето. Тя благодари на хората за помощта, отделеното време и любовта, която са дали на фамилията им в този сложен миг.
Все още британската полиция не е съобщила, че откритото в подножието на крайбрежна канара мъжко тяло е на Пламен. По думите на Андреа обаче всички улики водели в тази посока, макар че татко му Светлозар вярвал, че може да не е по този начин и синът му още да е жив ДНК разбор би трябвало да откри дали откритите тленни остатъци са на българчето. Те бяха открити в региона на градчето Торки, където то живее, по време на огромна издирвателна интервенция с присъединяване на полицейски хеликоптер и екипи на бреговата защита.
 Британски проектозакон за военни закононарушения обезпокои Организация на обединените нации Британски проектозакон за военни закононарушения обезпокои Организация на обединените нации
Шефът на Организация на обединените нации за правата на индивида предизвести Лондон, че проектозакон, ориентиран към попречване на " неоснователни " преследвания на во...
Въпреки че няма публична информация за гибелта на Пламен Гандев, 21-годишната му сестра Стела, която провежда акцията в обществените мрежи за неговото търсене, смени водещата си фотография във фейсбук с траурна черна лента. По-рано тя разказа брат си като срамежливо момче, за което не е особено да напуща дома си, без да споделя къде отива. А мащехата Андреа го назова щастливо момче. Полицията е претърсила стаята му, само че не е разкрила нищо съмнително, нито пък той да е взел със себе си някакви движимости с изключение на телефон, чиято батерия е свършила. По време на акцията в интернет за събиране на информация за изгубването на Пламен негови съученици разкриха, че той е познавал момче, което неотдавна е открито мъртво. Те дори предлагаха да се търси българчето в този регион.
На 26 февруари в гориста околност в Торки е открито тялото на 17- годишния Марселъс Хийт, който работел в хотел. Разследването за неговата гибел към момента не е завършило. Друго момче на същата възраст пък е намерено мъртво на 10 км от Торки през декември. По-късно за гибелта му са задържани младежи на 16, 17 и 18 година по съмнение в доставка на опиати, оповестява. 
При намирането на новото мъжко тяло в понеделник в Торки полицията само заяви, че не е разкрила данни за насилствена гибел, което значи, че ще работи по версии за самоубийство или трагичен случай. Редом със стотиците топли думи за поддръжка към фамилията на Пламен Гандев в обществените мрежи се появиха и апели от хора към локалните управляващи да извърнат повече внимание на младежите в Торки, защото огромна част от тях са били лишени от експертна поддръжка с месеци, до момента в който учебните заведения не работеха поради пандемията. А това ги прави уязвими и лесна жертва на дилърите на опиати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР