Издирването на Иван Йорданов продължава и днес. Около 150 души

...
Издирването на Иван Йорданов продължава и днес. Около 150 души
Коментари Харесай

Продължава издирването на млад мъж, изчезнал след тайно парти край Варна

 Издирването на Иван Йорданов продължава и през днешния ден. Около 150 души се събират в бившото военно отделение край село Любен Каравелово на неподготвено празненство, контрактувано в обществените мрежи. В региона е издигната сцена и се забавляват със мощна музика.

Минувач вижда спрял рейс и се обажда на 112. Сигналът е предаден в община Аксаково, а оттова на кмета на село Любен Каравелово. Докладвано е и на полицията, споделя bТV.

Оказва се, че в ОД Министерство на вътрешните работи Варна схващат за сбирката чак в неделя вечерта, когато бащата на изчезналия мъж се обажда да търси помощ в издирването му.

Синът му Иван Йорданов е пращал и локация на околните си къде се намира, само че по-късно следите му се губят. Кметът на селото Иван Димитров описа, че е видял палатки и коли в региона на поделението. Питал е и двама младежи какво се случва, а те са му дали отговор, че са на празненство.

Местните пък описаха, че и предходната година се е чувала мощна музика от региона. От полицията обявиха, че празненството е било нерегламентирано: " Това го научихме от медиите, че е имало такова позвъняване. Полицията не е известена за мероприятието, мероприятието е нерегламентирано " сподели гл. инсп. Пламен Големанов; шеф на бранш " Издирване " в ОД Министерство на вътрешните работи Варна.

Той разясни, че са извършени диалози с хора, участвали на това празненство.

" Разговаряли сме, има сътрудници, които са гледали във Facebook за такива групи проведени.... Това са хора, които се провеждат, слушат музика на доста мощни честоти и търсят места, скрити, потайни места, където да вършат това, което харесват. Ние научихме от бащата, който се обърна с искане за подпомагане по търсене на сина му. Потърсил е помощ, почувствал се е заплашен, не може да каже от какво, споделил е, че имало доста хора. По свидетелски показания към 150 души, целият регион е бил цялостен с каравани, кемпери, коли, спонтанна сцена с висока озвучителна техника ", добави той.

Служителка в магазин изясни, че видяла някои от хората, които приличали на хипита, само че не си купували спиртни питиета: " Алкохол не, множеството си взимаха бири, безалкохолни, вода, питаха къде е селската чешма да си налеят. Бяха като тези хипитата едно време, битници такива, момчетата с дълги опашки плетени, сплъстени... Даже синът ми ги е питал къде ще се събират, той споделил " загадка " единият от тях. За първи път такова настъпление на хипари, с палатки, окъсани, одърпани ", описа Маргарита Баева, служителка в магазин.

От полицията молят в случай че хора са качвали на стоп Иван, да се обадят на телефон 112. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР