Издирването на черната кутия на разбилия се Миг-29 край Шабла

...
Издирването на черната кутия на разбилия се Миг-29 край Шабла
Коментари Харесай

Минният ловец Цибър и корабът Номад продължават да търсят черната кутия на Миг-29

Издирването на черната кутия на разрушилия се Миг-29 край Шабла прекъсна през днешния ден поради неприятното време, само че след това продължи.

Съпругата на починалия майор Валентин Терзиев през днешния ден се обърна към политиците и към водачите - Политиците да извършват дълга си, по този начин както българските водачи, а водачите да не стопират да летят, все пак, тъй като по този начин вършат безстрашните мъже на достойнството.

Координатите на авансово контури периметър, където евентуално има парчета от самолета, през днешния ден бяха прецизирани благодарение на специалисти от Военновъздушните сили.

Търсенето продължи благодарение на минния ловджия " Цибър " и кораба " Номад " на Института по океанология. Проф. Любомир Димитров, който взе участие в интервенцията на борда на " Номад ", съобщи особено за Българска национална телевизия, че триумфът на задачата им зависи от положителното обмисляне и положителната техника.

" С техниката, с която разполагаме, може да се дефинира размерите на обектите и какъв е обекта. Дали е транспортен съд, дали е лодка, дали е част от аероплан, всичко, може да се дефинира това. Но с цел да се дефинира тъкмо каква е частта, какво е нещото, би трябвало обезателно да се извади или най-малкото да се направи оглед или с водолази, или с други средства ", сподели проф. Любомир Димитров от Института по океанология към Българска академия на науките.

Търсенето се забавя, защото регионът е надалеч от брега, а времето от време на време се утежнява. За сметка на това техниката е прецизна, с добра резолюция, което дава опция да се открият дребни предмети на дъното.

" Ние разполагаме с многолъчева сонарна система Ц20Р, която на тази дълбочина реализира разолюция от 20, най-много 30 сантиметра на дълбочина от 70 метра ", сподели проф. Любомир Димитров.

Вероятността черната кутия на самолета да е потърпевша при разбиването му в морето постанова тя да бъде открита и извадена оптимално бързо, с цел да се изяснят аргументите за злополуката.

Днес брачната половинка на трагично починалия водач майор Валентин Терзиев разяснява случилото се в обществените мрежи, в който споделя, че не желае да политизира нещастието си, само че държи да каже своята истина за станалото..

" Кураж и на всички сътрудници на Терзо - не спирайте да летите, въпреки и на обезпечените ви счупени самолети и обезпеченото ви безумно малко и незадоволително летателно време, тъй като " Това сте вие! " - безстрашните мъже на достойнството. До идването на новите " самолети на хартия " има още доста дълго време. Как да ни служат всички във Военновъздушни сили и с цената на какво? Загубата не е единствено моя, тя е и ваша, единствено болката при мен е повече и вечно ", написа брачната половинка на трагично починалия водач майор Валентин Терзиев.

Дали търсенето на части от самолета ще продължи и на следващия ден, зависи само от атмосферните условия.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР