Издирване на хиляди хора, изчезнали след катастрофалните наводнения в либийския

...
Издирване на хиляди хора, изчезнали след катастрофалните наводнения в либийския
Коментари Харесай

5000 потвърдени жертви от наводненията в Либия

Издирване на хиляди хора, изчезнали след пагубните наводнения в либийския град Дерна, продължава в сряда, като хиляди към този момент са доказани починали и се чака броят им да нарасне.

Наводнението беше породено от мощна стихия , която скъса язовири наоколо, отприщи проливен дъжд от вода, който опустоши една четвърт или повече от средиземноморския град, отмивайки здания дружно с жителите им.

Властите в източна Либия споделят, че броят на починалите до момента е над 5000 . Директор на болница в града сподели пред Ройтерс в понеделник, че в болничното заведение му са били преброени 1700 тела и че още 500 са били заровени в друга част на града.

Около 10 000 души се считат за изчезнали. Смята се, че доста от тях са били отнесени в морето.

Един гражданин на Дерна, Мустафа Салем, сподели пред Ройтерс, че до момента е изгубил 30 членове на фамилията си.

Помощни конвои и камиони, пренасящи булдозери, се насочиха към града в сряда.

Наводнението отприщи големи опустошения, обръщайки и повреждайки колите и оставяйки улиците на Дерна покрити с отломки, тиня и парчета.

Сателитни фотоси на града от преди и след бедствието демонстрират, че това, което е било релативно стеснен воден път през центъра на града, в този момент е н яколко пъти по-широк , като всички здания, които са минавали по него, са изчезнали.

Големи вреди, с изчезнали здания, също се виждат ясно в други елементи на града, където наводненията избухнаха от водния път.

Спасителните интервенции са усложнени от политическата раздробеност на Либия.

Международно приетото държавно управление на националното единение (GNU) е основано в Триполи, на запад. Дерна е в източен регион, където работи паралелна администрация и където контролът се упражнява от Либийската национална войска на командира Халифа Хафтар.

Министър-председателят на Либия Абдулхамид ал-Дбейба, началник на основаното в Триполи държавно управление, сподели във вторник наводненията са невиждана злополука . Ръководителят на президентския съвет на Либия Мохамед ал-Менфи прикани за национално единение.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси заяви, че екипи за незабавно реагиране са били мобилизирани , с цел да оказват помощ на място. Правителства, в това число Катар и Турция, прибързаха благодарение на Либия.
 Над 10 000 са в неопределеност след наводненията в Либия Обновена
Над 10 000 са в неопределеност след наводненията в Либия

Хиляди тела по улиците на Дерна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР