Издирваната при свлачищата вчера в Италия българка е загинала, съобщава

...
Издирваната при свлачищата вчера в Италия българка е загинала, съобщава
Коментари Харесай

Издирваната при свлачищата в Италия българка е загинала

Издирваната при свлачищата през вчерашния ден в Италия българка е починала, оповестява бТВ като се базира на удостоверение от перфекта на Неапол. 58-годишната Николинка Балтова от Пазарджик е била на о. Иския, който бе сполетян от бедствието, с цел да оформи дефинитивно документите си за пенсиониране. Жертвите на свлачището станаха седем, търсят се пет души.

До късно нощес се съобщаваше за изгубването и на още един българин - компаньон на Николинка. Към тази заран информацията не е доказана.

По информация на бТВ българкат е работела в областта на хотелиерството и ресторантьорството на туристическия остров. Омъжва се за италианец, с който се реалокира да живее в Германия. По разкази на локални поданици през последните месеци тя се е завръщала неведнъж, с цел да оформи в Италия документите си за пенсиниране. Прибрала се е за последно при започване на предходната седмица - преди бедствието да сполети острова.

Вчера сутринта вълна от тиня и парчета опустоши дребния град Казамичола Терме в северната част на острова, като затрупа най-малко една къща и отнесе коли в морето, оповестяват италианските медии и избавителните служби.

Операциите по издирването бяха затруднени от продължителните дъждове и мощните ветрове, които забавиха и идването на подкрепления с ферибот от континента.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР