Издирван за каналджийство в Австрия турчин бе задържан под стража

...
Издирван за каналджийство в Австрия турчин бе задържан под стража
Коментари Харесай

Задържаха турчин в Хасково, издирван в Австрия за каналджийство

Издирван за каналджийство в Австрия турчин бе арестуван под стража в Хасково, оповестиха от Съдебната палата. Спрямо Д.Б. (32 г.) има издадена Европейска заповед за арест от съд във Винер Нойщад. Той е бил арестуван на граничния пункт " Капитан Андреево " на 2 юни.

Австрийските правосъдни управляващи водят наказателно гонене за присъединяване му в незаконна група за трафик на хора. Смятан е за съпричастен към два случая на превозване на непознати жители през март 2023 година - на девет лица и през май 2023 година - на 18 лица, и прекосяването им през държавни граници и територия на страни членки на Европейски Съюз.

Съдът е счел при вземането на решението си, че е налице причина лицето да се укрие, защото е непознат жител, няма адресна регистрация и липсват доказателства за каквато и да е уседналост в България. Определението предстои на обжалване или митинг в Апелативния съд в Пловдив.

Над 90 на 100 от търсените интернационално лица в Хасковския правосъден регион биват арестувани на " Капитан Андреево ". Обичайната правосъдна процедура е те да бъдат оставяни в ареста до екстрадицията им.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР