Издигнатият за министър на транспорта Александър Манолев ще се откаже

...
Издигнатият за министър на транспорта Александър Манолев ще се откаже
Коментари Харесай

Предложеният за транспортен министър Александър Манолев се отказва от поста

Издигнатият за министър на превоза Александър Манолев ще се откаже от поста.
Кандидатурата му беше импортирана в Народното събрание от премиера през вчерашния ден и трябваше да бъде гласувана през днешния ден сутринта, само че това се отсрочи, тъй като се оказа, че президентът Румен Радев не е издал декрет за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, с цел да може да заеме поста вътрешен министър.
Очаква се по-късно през днешния ден да има брифинг по тематиката " министър на превоза ".
Кой е Александър Манолев
Манолев е роден през 1976 година в село Кулата, Петричко, където приключва Професионалната гимназия по стопанска система и туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ с профил „ Счетоводство и Контрол “. Баща му Димитър Манолев е митничар и дълготраен кмет на селото. Неговата майка е учителка по история.
През 90-те години Александър Манолев отпътува да следва в Англия и приключва стопанска система в University College London. Специализирал е още " Управление на структурни планове на ЕС”, " Бизнес Комуникации и Връзки с медиите” и „ Инвестиции в разрастващи се пазари " в Унгария, Чехия и Англия.
Манолев стартира професионалната си кариера в Националното съдружие на общините, където дава отговор за подготовката на планове за европейско финансиране. През 2002 година става шеф по комерсиалните въпроси в " Транскарт " АД. От май 2004 година до май 2005 година е шеф " Интеграция и развиване " в ЗАД " Булстрад Виена Иншурънс Груп " АД.
От 2009 година до 2011 година Александър Манолев е в борда на шефовете на " Булгартабак холдинг " АД. Той работи и като началник дирекция " Мобилтел " ЕАД.
През 2015 година е назначен за зам.-министър на туризма, а година по-късно оглавява Агенцията за метеорологичен надзор и механически контрол.
Той ръководи организацията до 2017 година, когато е определен за депутат от гражданската квота в листата на ГЕРБ от Сандански с голям брой преференции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР