Издигнатата от ГЕРБ-СДС Иванка Динева за шеф на НЗОК е

...
Издигнатата от ГЕРБ-СДС Иванка Динева за шеф на НЗОК е
Коментари Харесай

Иванка Динева е оттеглила кандидатурата си за шеф на НЗОК

Издигнатата от ГЕРБ-СДС Иванка Динева за началник на НЗОК е отдръпнала сама кандидатурата си за поста. Тя е направила това с писмо до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Днес депутатите би трябвало да пристъпят към избор на нов началник на НЗОК.

Иванка Динева, която е била и подуправител на НЗОК, бе любимец за поста. От Българска социалистическа партия издигнаха кандидатурата на проф. Жени Стайкова, която е учител с дълготраен опит.

ПП-ДБ не издигна собствен претендент и се предполагаше, че ще поддържа Динева. Източници на Епицентър.бг обявиха, че Динева ще има поддръжката и на Движение за права и свободи.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за шеф на НЗОК Иванка Динева събра поддръжката на пациентските организации и болничните асоциации, които изпратиха своите мнения и въпроси до парламентарната здравна комисия, където Динева и проф. Жени Стайкова бяха изслушани на 6 юли.

„ Считаме, че Иванка Динева е осведомена с активността на НЗОК и с нейната експертиза и опит би съдействала за бърза последователност в оперативното ръководство и усъвършенстване качеството на здравната помощ “, декларират от Българската асоциация за протекция на пациентите.

Тази заран обаче депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев съобщи пред БТВ, че по всяка възможност няма да се стигне до избор на нов началник на НЗОК. „ Не съм уверен, че Иванка Динева ще е финалният претендент на ГЕРБ за шеф на НЗОК. Може да бъде продължен периода. ГЕРБ може да я изтеглят, тъй като хората от здравната общественост имат запаси към нея “, сподели пред bTV депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

„ Решението на парламентарната група на ПП-ДБ е, че имаме съществени запаси към тази кандидатура “, посочи той. „ По-скоро няма да бъде избра през днешния ден нов шеф на Здравната каса. Напълно е допустимо това е да първият проблем сред ръководещите за регулаторите “, сподели Панев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР