Издаването на ваучери за храна е блокирано, заради това, че

...
Издаването на ваучери за храна е блокирано, заради това, че
Коментари Харесай

Бавят ваучерите за храна за първи път от 20 години


Издаването на ваучери за храна е блокирано, поради това, че няма признат бюджет за 2022 година Това излиза наяве от известие на министерството на финансите.

Така не е ясно по кое време тъкмо хората, които разчитат на ваучерите ще могат да стартират да ги получават още веднъж. Подобна обстановка се основава за първи път от 20 години. През 2003 година е призната наредбата, която разрешава потреблението на такива платежни средства.

Ваучерите за храна, които служат и за покупка на някои нехранителни артикули там където се одобряват, са комфортен инструмент и за бизнеса защото сумата, която работодателите дават на чиновниците си не се полза с налози и осигуровки.



В момента а Народното събрание се преглеждат законодателни промени за удължение на действието на бюджет 2021 до края на март тази година. Едва когато това се случи процесът по издаване на ваучери може да бъде обновен.

През предходната година са издадени ваучери на обща стойност 390 млн. лева, а нормалният размер, който хората получават от работодателите си е към 60 до 80 лева месечно.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР