Издаването на фалшиви сертификати е възмутително и трябва да има

...
Издаването на фалшиви сертификати е възмутително и трябва да има
Коментари Харесай

Момеков: Санкциите за фалшиви сертификати трябва да са жестоки

" Издаването на подправени документи е възмутително и би трябвало да има чудовищни наказания и за двете страни ". Това сподели в предаването " Референдум " по Българска национална телевизия проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация. Според него от закона би трябвало да бъде преследван освен този, който издава подправен документ, само че и този, който си го купува, тъй като " заплашва здравето на себе си и близките ". Той посочи, че имунизацията понижава възможностите за хоспитализация и гибел, допълват от actualno.com.
" Получава се по този начин, че след вземането на подправен документ хората размислят. Пандемичната вълна се развива днинамично, само че те не могат да се имунизират в България. След като се разколебали, тези хора не знаят какво да създадат по-късно ", разяснява тематиката проф. Мира Кожухарова, консултант на министъра на опазването на здравето. Тя уточни, че правото на живот надвишава правото на самостоятелна независимост и хората, които отхвърлят да се имунизират, нямат право да нарушават опцията на другите да се предпазят.
" Видите ли имунизацията била риск - това е неверно обръщение. Голяма част от тези хора имат искания към обществото, само че не съблюдават разпоредбите. Какво значи като споделят " моята независимост "? Ваксинацията не е единствено персонален въпрос и по тази причина не одобрявам като се приказва, че всеки самичък би трябвало да си реши. Трябва да помислим до какъв брой е способен да вземе такова решение един човек ", добави проф. Кожухарова. По нейни думи в този момент би трябвало да се даде приоритет на грипната ваксина, а по-късно на трета доза против COVID-19. " Но дано първо хората си сложат първа и втора ", сподели още съветникът на министъра на опазването на здравето. " Едно разболяване, т.е. придобиване на имунитет по натурален път, води всички незнайни дали ще попаднеш в групата на приблизително тежко преболедувалите или тези, които го прекараха тежко ", добави вирусологът доцент Любомира Николаева–Гломб. Според нея изказванията, че имунизираните са застрашени колкото неимунизираните, е подправена вест. Те се разболяват доста по-малко и го изкарват доста по-леко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР