Издаването на електронните направления и електронните рецепти ще е факт

...
Издаването на електронните направления и електронните рецепти ще е факт
Коментари Харесай

Електронните направления и рецептите се пускат до Нова година

Издаването на електронните посоки и електронните предписания ще е реалност до Нова година. Те ще се издават единствено в изискванията на изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура, каквато е сега.

За това се договориха сътрудниците от Националния съвет за тристранно съдействие по време на онлайн съвещание. То бе свикано от вицепремиера по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова.

Очаква се още в сряда на съвещанието на кабинета да бъде утвърден планът на постановлението за промени в Наредбата за реализиране правото на достъп до здравна помощ. Измененията регламентират опцията да бъдат издавани електронни посоки и предписания.

При оповестено изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура, заради разпространяването на заразно заболяване, лекарите от първичната извънболнична помощ ще могат да издават на пациенти от техния указател електронни посоки за медико-диагностични проучвания с оглед определяне на заразеността от съответното заболяване, е записано в проектодокумента.

Направленията ще се издават след осъществяване на телефонна консултация, на която ще бъдат разисквани недоволствата на пациента и ще се снеме анамнеза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР