Издателят на GTA и Red Dead Redemption Take-Two Interactive е

...
Издателят на GTA и Red Dead Redemption Take-Two Interactive е
Коментари Харесай

Take-Two съкраща близо 400 човека

Издателят на GTA и Red Dead Redemption Take-Two Interactive е следващата компания, оповестила съкращения в редиците си. Студиото съобщи проект за редуциране на пет % от работния си състав. Очаква се те да бъдат приключени до края на годината. Мерките са част от тактика за редукция на разноските, която беше оповестена по-рано тази година. За последно Take-Two откупиха от Embracer Group Gearbox Interactive за сумата от $460 милиона.

„ Като част от тези старания, компанията рационализира индустриалната си конструкция и отстрани няколко плана в развиване. Изглаждаме организационната си конструкция, което ще понижи потребността от бъдещи назначения “, прибавят от Take-Two в Комисията по скъпи бумаги и тържищата на Съединени американски щати.

Take-Two чака проекта и съкращенията да костват на компанията сред $160 милиона и $200 000 000. Конкретно, издателят пресмята от тези суми към $140 милиона да бъдат дадени по анулацията плановете им, до $35 милиона – разноски по компенсации за съкратените чиновници.

Когато по-рано тази година Take-Two разгласи проекта си за преструктуриране, те обявиха, че той няма да включва съкращения на личен състав. Обещанието пристигна персонално от шефа на Take-Two Interactive Стро Зелник пред IGN. Тогава той изясни пред изданието, че ограниченията ще наранено главно маркетинга. „ Най-трудното нещо е да уволняваш сътрудници. И понастоящем ние нямаме такива проекти “, изясни той.

Що се отнася до съответния брой чиновници, които ще изоставен компанията, то от последния финансов отчет на компанията излиза наяве, че компанията дава работа на 8894 индивида. По този метод пет % от екипа на компанията би означавало, че съкратените ще са към 400 индивида. Съкращенията в гейм промишлеността не престават с цялостна мощ. Както знаете, през предходната година 10 500 индивида бяха съкратените в бранша. Само доникъде на април този брой към този момент надвишава 8000. Толкова показва уеб сайтът, следящ обстановката Game Industry Layoffs, като тук не се включват упоменатите 400 съкращения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР