Издателят и разработчикът на игри Riot Games обяви план за

...
Издателят и разработчикът на игри Riot Games обяви план за
Коментари Харесай

Riot Games ще съкрати 11% от работната си сила и ще спре да издава сингълплейър игри

Издателят и разработчикът на игри Riot Games разгласи проект за пренасочване към „ по-малко планове с огромно влияние “. Това от своя страна ще докара до съкращаването на 530 души, или 11% от целия личен състав на компанията.

В имейл, разпратен до чиновниците, основният изпълнителен шеф на Riot Games Дилън Джадея съобщи, че компанията е направила „ някои огромни залози “ от 2019 година насам и някои от тях не се извършват уместно.

„ Превърнахме се в компания без явен фокус и просто казано, поехме прекомерно много…Разходите ни набъбнаха до непостижими равнища и нямаме опция да опитвам или да се проваляме. “

обясни Джейджа

Изпълнителният шеф увери, че решението за редуциране на 530 чиновници е взето по „ нужда “, а не от предпочитание „ да се угоди на акционерите или да се реализиран някакви тримесечни цели “.

Уволнените чиновници ще получат обезщетение в размер на минимум 6 месечни заплати и друга помощ

Освен това Riot ще поправя тактиката си за развиване. Компанията ще се концентрира върху League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics и Wild Rift. Последната не е била печеливша, тъй че екипът ѝ ще бъде скъсен, а самата игра ще бъде преориентирана към PvE.

Освен това Riot закрива Riot Forge, която от 2019 гoдина насам издаваше сингъл плейър отбивки на League of Legends от студия на трети страни. Предстоящото издание Bandle Tale: A League of Legends Story ще бъде последното издание на подразделението.

От създаването на нови игри и мултимедийни интеграции Riot не се отхвърля. През 2024 година чакаме вести за бойната игра Project L, а вторият сезон на поредицата Arcane ще стартира през ноември. На презентацията RiotNow при започване на февруари компанията ще показа с геймърите част от проектите си.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР