Издателят и общественик - Манол Пейков, който се прочу с

...
Издателят и общественик - Манол Пейков, който се прочу с
Коментари Харесай

Манол Пейков заподозря изборни шашми при броенето в полза на ГЕРБ и Слави и даде доказателства

Издателят и държавник - Манол Пейков, който се прочу с куп дарителски дела, направи прорез на изборните резултати на база съвсем цялостното броене на гласовете в ЦИК. Кандидат-депутатът от ПП-ДБ (от Пловдив-град) уточни няколко неща, които няма по какъв начин да не създадат усещане - съгласно екзитполовете Движение за права и свободи е с 2% по-висок резултат, а след това при преброяването внезапно се оказва, че Движението е с 2% по-нисък резултат - тъкмо с толкоз, колкото партията на Слави подвига действителния си резултата, по отношение на екзитполовете...

Същото е ситуацията и на върха, където куп невалидни хартиени бюлетини дават водачество на ГЕРБ-СДС, въпреки преди този момент коалиция ПП-ДБ да е водила солидно пред партията на Борисов. Все неща, които като че ли не са инцидентни, съгласно Манол Пейков, а са вследствие на операции:

Няколко наблюдения при 81% преброени гласове в страната и 98% в чужбина (изводите оставям на вас):

● ГЕРБ (26.67%) към този момент отвори преднина от 2% пред ППДБ (24.68%) – макар отчетливата преднина на ППДБ пред ГЕРБ при екзит половете.

● (Както се и очакваше), кашата с броенето на хартиените бюлетини е цялостна. Броенето лишава часове, невалидните бюлетини са пъклен доста, преференциите съвсем липсват.

● Има Такъв Народ (4.25%) въпреки всичко ще влезе в Народното събрание – и ще има 11 депутати (което ще отнеме най-малко 4 места от ППДБ).

● Резултатът на Движение за права и свободи е с съвсем 2% п о д този от екзит половете. Резултатът на Има Такъв Народ е с съвсем 2% н а д този от екзит половете.

● ППДБ печели София град (и трите МИР-а), Пловдив и Русе.

● В 23-и МИР в София ППДБ има два пъти по-висок резултат (44%) от този на ГЕРБ (22%).

● В централните секции в Пловдив град ППДБ е получила съвсем 50% от всички гласове (а на някои места – и над 50%).

● От гласовете зад граница ППДБ (26.6%) печели с 31,000 гласа повече от ГЕРБ (8.4%).

● (Както се и очакваше), гласовете за Възраждане нарастват до 14.6% – което ще направи мътилката в идващия парламент още по-осезаема.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР