Издателят е принуден да въведе платени абонаменти в платформата си

...
Издателят е принуден да въведе платени абонаменти в платформата си
Коментари Харесай

В Европейския съюз започна работа първият външен магазин за iOS приложения. Само че работи чрез заплащане

Издателят е заставен да вкара платени абонаменти в платформата си поради странните правила на Apple за комерсиалните платформи.

На 17-ти април, новинарският уебсайт MacRumors, базирайки се на свои източници, заяви, че разработчикът Riley Testut публично е стартирал първия магазин за приложения от трети страни за платформата iOS в Европейски Съюз. Магазинът носи името AltStore PAL. Тази платформа съставлява приложение с отворен код. То е основано, с цел да разреши на самостоятелните разработчици да популяризират своите приложения отвън App Store. В момента в този магазин има единствено две приложения (емулатора на игри Delta и мениджъра на клипборда Clip). Но в бъдеще очевидно ще има и други.

Създателят на AltStore PAL разгласи, че разработчиците от трети страни могат да изпращат своите приложения за реализация отвън формалния дигитален магазин на Apple. Новата платформа е изцяло децентрализирана и започва без директории. Съответно разработчиците ще би трябвало сами да оферират на пазара своя програмен продукт или игри, като насочват потребителите към AltStore на PAL, с цел да изтеглят нужното наличие. Но има и доста по-сериозен проблем. Разпространението на наличие в тази платформа се реализира на безвъзмездна основа. Само че приложенията, които получават повече от един милион изтегляния годишно, ще би трябвало да заплащат на Apple комисиона от 0,50 евро за всяко евакуиране над избрания предел.

В същото време самите уеб сайтове са задължени да заплащат такса за всяка апаратура на приложението – те нямат безвъзмезден запас за изтегляния. Съответно, с цел да получат достъп до AltStore PAL, потребителите би трябвало първо да платят 1,5 евро за едногодишен абонамент. Това евентуално ще отблъсне потребителите, защото в платформата има прекомерно малко наличие, с цел да се заплащат пари за него. Когато обаче магазинът за програмен продукт на трети страни се разрасне с забавни приложения, обстановката може да се промени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР