Издателството Харпър Колинс определи фалшиви новини - fake news за

...
Издателството Харпър Колинс определи фалшиви новини - fake news за
Коментари Харесай

Ев. Дайнов: Големият проблем на света е, че политиката го напуска

Издателството " Харпър Колинс " дефинира " подправени вести " - " fake news " за словосъчетанието на годината, а честотата, с която е употребен този изразът през 2017 година, е 365 %. Тълковният речник на британския език на издателството дефинира смисъла на като " погрешна, постоянно сензационна информация, популяризирана под прикритието на вест ". То е употребявано още през 2015 година по американските малките екрани, само че чак в този момент влиза в формалното печатно издание на речника " Колинс ".

ГЕРБ вършат указател на „ подправените вести “, основани от Българска социалистическа партия. Крайната цел е да ни ръководят оригархии, каза политологът  Евгений Дайнов:

Това са някакви препечатки от вестници в гарнитура с някакви мнения, които един другар доста тъкмо дефинира езикът, на който ГЕРБ анонсират сякаш подправените вести – „ милиционерско-каруцарски език “. Постинстина, както и каруцарският език имат една цел – да отчуждят хората от публичните каузи, по този начин да го кажем – всички да махнат с ръка и да кажат „ това е някаква страшна нецензурност, не е ясно кой е крив и кой е прав “, и това не е единствено в България. Истинската цел е да се обърне всичко, което се случваше от 89-а година насам и в последна сметка, и на международно, и на национално ниво да ни ръководят олигархии. Така че задачата на всичките тези неща, които виждаме, е тъкмо това - да ни върнат 2300 години обратно, разяснява той.

Според него нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия вършат политика сега:

Не търсят по какъв начин да работят за общото богатство, а търсят по какъв начин да основат някакви си позиции, а по-късно някакви хора да гласоподават за тях, а след това да видят кой ще се докопа до това да може да образува олигархия. Големият проблем на света е, че политиката го напуща, а би трябвало да си я върнем назад, тъй като там, където няма политика, има тирания.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР