Издателство The Folio Society пусна нова версия на „ Кама

...
Издателство The Folio Society пусна нова версия на „ Кама
Коментари Харесай

Появи се невиждана версия на Кама Сутра

Издателство The Folio Society пусна нова версия на „ Кама Сутра”. Илюстрациите в книгата за възрастни за първи път демонстрират женския взор върху удоволствието от секса, написа „ Дейли мейл”.

„ Женската” „ Кама Сутра” е пусната в стеснен тираж от 750 копия. Изданието е основано особено за младата публика и за първи път илюстрациите към него са дело на жена-творец – художничката Викто Нгай от Лос Анджелис. Американката е желала да направи актуалната „ Кама Сутра” малко по-елегантна и да накара читателите да се замислят над въпросите за сексуалността.

„ Изучавайки илюстрациите си в този момент, мисля, че подсъзнателно съм рисувала от женската позиция. Например, доста от картините са нарисувани по този начин, че да накарат читателя да се сложи на мястото на дамата, до момента в който текстът, както нормално, отразява патриархалното отношение на своето време”, разяснява художничката. Тя прибавя, че задачата ѝ е била да запази еротичната страна на книгата, внасяйки към нея и малко грациозност.

Древният индийски етюд „ Кама Сутра” е написан към III-IV век. За неин създател е считан Ватсаяна Маланага.










Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР