Издателство Парадокс има удоволствието да Ви покани на представянето на

...
Издателство Парадокс има удоволствието да Ви покани на представянето на
Коментари Харесай

Созопол в образи и думи

Издателство " Парадокс " има удоволствието да Ви предложения на представянето на дълго чаканата нова книга на Михаил Заимов - " Созопол в облици и думи ". Събитието ще се състои тази неделя, 11 юни, от 18.00 ч. в Художествената изложба на гр. Созопол/старото учебно заведение, а негов водещ ще бъде Любен Дилов.

Образите в тази книга са плод на многогодишното дирене на Михаил Заимов из антиквариати и битпазари, профилирани уеб сайтове, частни сбирки и фамилни архиви на негови созополски другари.

Думите, допълващи фотографиите, са отражение на надиплените през годините откъслечни познания и истории, проектирани през персоналната призма на създателя. Както самият той споделя:

„ На моменти дирех отговор на екзистенциалния въпрос – по силите ли е на един човек да промени сходно пространство ведно с преследващите се в него вековни сили? Самотният човек на фона на вечността е извънредно презрян. По време на половинвековното ми битуване съм се опитвал да спечелвам другари и смислени хора за созополската идея. “

Пейо Колев, основател на уеб страницата „ Изгубената България “, добавя: „ Рядко може да се види такава отдаденост освен на морето, само че най-много на живота, обвързван с морето, в него, към него, та даже и под повърхността му. Истинска, всеотдайна обич. “

Именно това ще откриете в тази книга.

Истинска, всеотдайна обич.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР