Издателската къща Аксел Шпрингер се разделя с тримата ръководители на

...
Издателската къща Аксел Шпрингер се разделя с тримата ръководители на
Коментари Харесай

Уволниха цялото ръководство на най-големия таблоид в Европа

Издателската къща " Аксел Шпрингер " се разделя с тримата ръководители на актуалната редакция на таблоида " Билд ". Главните редактори Йоханес Бойе, Александра Вюрцбах и Клаус Щрунц напущат постовете си неотложно, заяви на уеб страницата си сп. " Шпигел ".

Това е гърмеж за най-големия таблоид в Европа: групата Axel Springer се разделя с настоящите си основни редактори Йоханес Бойе, Клаус Щрунц и Александра Вюрцбах. Бившият началник на " Билд-ам-Зонтаг " Марион Хорн също към този момент има определен правоприемник. Издателството разгласи това във вътрешен имейл до публицистичния екип, написа " Шпигел ".

" Преди две седмици обсъдихме с вас, че би трябвало коренно да променим и развием структурите си в " Билд ", с цел да можем да се развиваме в бъдеще ", написа в имейла си изпълнителният шеф Клаудиус Зенст. Това включваше " изясненост и надеждност в управлението и отговорностите ". По тази причина публицистичната гилдия на " Билд " в бъдеще ще се състои единствено от двама души: Както беше обявено, някогашният началник на " Фокус " Роберт Шнайдер ще стартира работа като основен редактор на " Билд " на 17 април. В бъдеще той ще рапортува на Марион Хорн, която към този момент има дълга кариера в " Билд " и в този момент ще бъде назначена за ръководител на публицистичния съвет.

Хорн работи за Аксел Шпрингер повече от 25 години, като от януари 2001 година е член на публицистичната гилдия на " Билд ". От 2013 година тя е първата жена в историята на вестника, която е основен редактор на " Билд-ам-Зонтаг ", преди да освободи поста " по лично предпочитание " през 2019 година По това време Аксел Шпрингер беше решил да сплоти публицистичните процеси на " Билд-ам-Зонтаг " и " Билд " в границите на огромно корпоративно преструктуриране.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР