Издателска къща „Хермес“ кани пловдивчани на премиера на „Сбогом, Америка,

...
Издателска къща „Хермес“ кани пловдивчани на премиера на „Сбогом, Америка,
Коментари Харесай

Елате на премиерата на Сбогом, Америка, сбогом, Пловдив от...

Издателска къща „ Хермес “ кани пловдивчани на премиера на „ Сбогом, Америка, довиждане, Пловдив “ от Евгений Тодоров. Събитието ще бъде на 14 май (петък) от 18,00 часа в Културен център „ Тракарт “.

За книгата

Действието в книгата се развива в днешно време. В продължение единствено на три дни. Но върху него се наслагват мемоари за хора и събития от предходни десетилетия. В множеството случаи действителни, само че забравени.

Главният воин емигрира преди 40 години в Америка. Донко, избрал в миналото свободата, най-сетне се връща в родния си град. И стартира да търси живите си другари. Намира някои от тях и е благополучен. Дори се ражда концепцията да купи хотел „ Тримонциум “, в който в този момент е отседнал. И дружно да го ръководят. Донко е подготвен да възстановят всичко това, което е било обвързвано с младостта и с очакванията им.

Носталгията към предишното до един миг ги сплотява, само че скоро се оказва, че са се трансформирали необратимо. Променил се е и градът, трансформирал се е може би и светът.

Време е за „ довиждане “...

За създателя



Евгений Тодоров е прочут ефирен публицист, драматург и режисьор. И един от най-четените блогъри у нас. Автор е на 11 книги, измежду които трансформиралата се в бестселър „ Особености на филибелийския темперамент “, „ Наръчник на носталгика “, „ Тайните писма до Бойко Борисов “ и романът „ Рекет “, претърпял три издания. Тодоров е създател и на неповторимата серия от пет документални книги „ Запомнете Пловдив “ – остарели истории, разказани от очевидци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР