Изданието WCCF Tech твърди, че Apple A18 Pro няма да

...
Изданието WCCF Tech твърди, че Apple A18 Pro няма да
Коментари Харесай

LPDDR6 още тази година, но само за смартфоните с Android? Snapdragon 8 Gen 4 може да получи поддръжката на новата памет

Изданието WCCF Tech твърди, че Apple A18 Pro няма да получи тази нова свръхбърза памет.

Паметта LPDDR6 може в действителност да се появи в всеобщо създаваните Android устройства още през тази година. Съобщава се, че Qualcomm може да добави поддръжката на новата памет в своята нова SoC от най-голям клас Snapdragon 8 Gen 4.

Няма публични данни по този въпрос, само че компанията разполага с много време, с цел да осъществя поддръжката. А надлежно производителите на чипове да стартират всеобщо произвеждане.

При това състояние на нещата софтуерните медии настояват, че Apple няма да може да внедри поддръжка на LPDDR6 в идната си SoC Apple A18 Pro. Засега даже няма клюки за MediaTek и нейния Dimensity 9400, само че през миналите години компанията се стремеше да не изостава от главния си съперник. Освен това по-бързата памет би трябвало да се отрази позитивно на продуктивността на софтуерните решения с изкуствен интелект. На което тази година ще наблегнат производителите.

Трябва да се има поради, че поддръжката на равнище платформа не значи, че съответният смарт телефон ще бъде оборудван с новата памет, тъй като производителят може да реши да спести пари и да постави LPDDR5X/T.

Да прибавим, че новата и бърза LPDDR6 оперативна памет е предопределена единствено за мобилните устройства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР