Изданието цитира данни от документ с гриф строго секретно, който

...
Изданието цитира данни от документ с гриф строго секретно, който
Коментари Харесай

Вашингтон поуст: Изтеклите документи разкриват съмнение в успеха на украинската контраофанзива

Изданието цитира данни от документ с гриф " строго секретно ", който е формиран при започване на февруари въз основа на информация от сътрудници и електронно разузнаване. Вероятно при съставянето му са употребявани секретни способи на Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията за национална сигурност. В документа се приказва за " дефекти във образуването на силите и поддръжката " на украинската войска, както и за вероятността украинската интервенция да докара единствено до " скромни териториални придобивания ".

Според вестника в документа се отбелязва, че тактиката на Украйна е да върне територии на изток под собствен надзор, както и в опит да пререже " сухопътния мост " към Крим. Американските разследващи организации обаче считат, че нарасналата съветска защита, съчетана с " продължаващите дефекти на Украйна в образованието и доставките на муниции, евентуално ще попречват напредъка и ще усилят загубите по време на офанзивата ".

" Вашингтон поуст " отбелязва, че неподходяща оценка за бъдещите дейности на военните на Украйна за Киев се съдържа освен в конфиденциален документ. Вестникът се базира на неназовани американски публични лица и написа, че секретната оценка на Националния съвет за разузнаване на Съединени американски щати също характеризира скромните резултати от бъдещата атака на въоръжените сили на Украйна. Източници споделиха на вестника, че тази оценка неотдавна е била показана на група лица в Конгреса. Според тази прогноза Украйна надали ще успее да си върне толкоз територия, колкото през есента на 2022 година , отбелязва вестникът.

Изданието написа, че няколко седмици след правенето на документа американски представители са провели диалози с " украински водачи ". Те са се пробвали да схванат дали офанзивните упоритости на Киев дават отговор на неговите благоприятни условия. Такъв продан на отзиви по този въпрос се е състоял в средата на март по време на телефонен диалог, в който са взели участие ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джо Байдън, Джейк Съливан и техните украински сътрудници.

Според един от събеседниците на вестника, американски чиновници са провели щабно обучение с присъединяване на украински военни ръководители. Те са желали да показват развиването на разнообразни сюжети за нахлуване и да схванат следствията от " несъразмерното разпространяване на силите ". В резултат на срещите всички страни са си тръгнали с чувството, че Киев стартира да осъзнава " рестриктивните мерки на своите нападателни благоприятни условия " и се приготвя " по подобаващ метод ".

Руските сили търпят съществени загуби, само че напредват в борбата за Бахмут

Украинската организация УНИАН цитира отчет на Американския институт за проучване на войната, съгласно който през последните дни съветските сили не престават да настъплението си към град Бахмут.

Според документа евентуално те към момента търпят съществени загуби, като съгласно данни от геолокациията съветските сили са съумели да пробият малко на северозапад от село Хромово, което се намира на няколко километра от Бахмут.

Агенция Новости твърди, базирайки се базира на пресцентъра на групировката " Днепър ", че съветските военни са умъртвили 10 украински военни и са унищожили две самоходни артилерийски установки " Гвоздика " в региона на Херсон.

Междувременно украинският министър на защитата Олексий Резников насочи покана към всички задгранични водачи, които могат да ръководят изтребители Ф-16, да се причислят към отбраната на Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР