Изданието отбелязва, че Остин ще разговаря с колегите си от

...
Изданието отбелязва, че Остин ще разговаря с колегите си от
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Лойд Остин ще убеждава България и Словакия да изпратят на Украйна ракети

Изданието отбелязва, че Остин ще беседва с сътрудниците си от България и Словакия и напомня, че и двете страни разполагат с противовъздушните ракетни системи С-300 от времето на Съветския съюз, с които са подготвени да работят и украинските военни.

" Файненшъл таймс " написа за това в обширна информация за утвърденото от президента на Съединени американски щати Джо Байдън изпращане на нови американски оръжейни системи на Украйна, в това число усъвършенствани въоръжени дронове. По оценки на Пентагона оповестената от Байдън спомагателна военна поддръжка за Украйна ще възлезе на към 1 милиарда $.

Официална информация за мотива на визитата му у нас и в Словакия няма.

И други международни медии разясниха визитата му. В материал, който разказва по какъв начин Русия търси нови попълнения и тактики за войските си в Украйна, Военновъздушни сили разяснява по-рано, че американският министър на защитата Лойд Остин е на обиколка в Европа, по-специално в България и Словакия, с цел да разиска със съдружниците на НАТО " системите за противовъздушна защита, с които украинците знаят по какъв начин да работят ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР