Изданието National Interest пише, че НАТО не може вече да

...
Изданието National Interest пише, че НАТО не може вече да
Коментари Харесай

В НАТО се притесняват за господството си във въздуха

Изданието National Interest написа, че НАТО не може към този момент да разчита на господството си в небето. И би трябвало да преценява с това, че въздушното пространство може да се окаже под контрола на врага. За това се приказва в в новата тактика за военновъздушните сили на Алианса. Военният блок е наясно, че времената, в които е можело умерено да се работи в небето над Афганистан, Либия или Сърбия е отминало.
Отбелязва се, че по-рано Съюз на съветските социалистически републики е бил единствената опасност за НАТО, само че в този момент военновъздушните сили на страните от НАТО би трябвало да са подготвени и против властническите страни, и против терористическите групировки, и против киберзаплахите, както и против възраждащата мощта си Русия.
„ Обстановката може да се окаже такава, при която превъзходството във въздуха няма да може да се подсигурява даже при започване на интервенцията, или – даже да го има, то няма да е дълготрайно “ се споделя в документа.
В същото време в НАТО акцентират, че „ успеха в осведомителната война може да бъде също толкоз значима, колкото и успеха във въздуха. “Документът приканва организацията да усъвършенства отбраната на своите системи от киберпрестъпниците и по-активно да използа новите технологии, включително безпилотните самолети и управляемото високоточно оръжие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР