Изданието Financial Times публикува материал за руските цифрови номади -

...
Изданието Financial Times публикува материал за руските цифрови номади -
Коментари Харесай

Руските IT специалисти масово имигрират в Южна Америка

Изданието Financial Times разгласява материал за съветските " цифрови номади " - IT експерти, които в този момент напущат страната. Съобщава се, че доста от тях избират страни от Южна Америка.

Журналистите в частност беседват с 39-годишния Максим Артюшенков, който се реалокира дружно със фамилията си в аржентинския град Буенос Айрес. Според него в Южна Америка се реалокират най-вече експерти и бизнесмени, които са имали желание да развиват бизнес в интернационален проект, само че са се сблъскали с трудности след 24 февруари.

Изданието отбелязва, че Южна Америка е привлекателна за руснаците с удобните условия за бизнес и " спокойното отношение към настоящите геополитически събития ". Владимир Рувински, професор от Колумбийския университет ICESI даже приказва за " нова вълна " на емиграция.

А шефът на една от капиталовите компании в Дубай Алексей Соловьов декларира, че от началото на март е получил 40 запитвания от съветски бизнесмени. Той счита, че в района се образува съветски софтуерен хъб.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР