Издъхнал мъж с дълбоки рани по главата и тяло е

...
Издъхнал мъж с дълбоки рани по главата и тяло е
Коментари Харесай

Нова жертва на плажа! Откриха рибар, покрит с дълбоки рани

Издъхнал мъж с дълбоки рани по главата и тяло е открит на централния плаж в Царево.

Полицията проверява гибелта на 74-годишния мъж от града. Основната версия е, че рибарят е ударен от скутер с извънбордов мотор на лодка, чийто лидер е избягал от мястото на престъплението.

„ Перка или витло на кораб. Води се следствие, назначени са експертизи, изискана е информация от Министерството на защитата за това какви плавателни съдове са се намирали в този район”, съобщи Елгина Чалъмова, представител Окръжната прокуратура Бургас, представена от Нова тв.

Рибарите, изгубили приятеля си, упорстват за откриване на истината. Според тях лидерът на плавателния съд не е локален риболовец, а по всяка възможност некомпетентен екскурзиант, наел мощен скутер за разходка в намерено море.

Версията на проверяващите е, че лидерът на плавателния съд по всяка възможност не е видял плуващия мъж, блъскайки го с висока скорост. А плувецът не е бил обозначен с буй.

„ Има талази и вятър. Винаги би трябвало да се плува с буй”, сподели рибарят Янаки Янакиев.

Проверяват се няколко плавателни съда, които са били отдавани чартърен на туристи за разходка в морето. От Морска администрация са безапелационни, че отговорност за произшествия носи и притежателят, който е длъжен да изясни разпоредбите при използването им и с каква скорост може да се влиза и излиза в пристанището и крайбрежните води.

„ Задължително се подписва инструктаж когато екскурзиантът взима този кораб. Отговорността на отдалия кораб е да ревизира дали самият екскурзиант е в съответно положение, дали не е използвал алкохол”, съобщи кап. Александър Илиев, шеф „ Морска администрация”Бургас.

Проблем в следствието се оказва неналичието на видеонаблюдение в акваторията на залива, което затруднява установяването на скутера.

Проверяват се и дневниците на по-големите лодки, разпитват се и притежателите на първокласни скутери дебаркирали в пристанището.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за ликвидиране, като към този миг причинителят не е открит.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР