Издадено е решение за удостоверяване на машините за гласуване. Решението

...
Издадено е решение за удостоверяване на машините за гласуване. Решението
Коментари Харесай

Стойнов: Няма данни с машините за вота да не може да се гласува правомерно

„ Издадено е решение за засвидетелствуване на машините за гласоподаване. Решението е изпратено на ЦИК. Направени са всички вероятни проби на устройствата ”, уточни зам.-министърът на МЕУ Михаил Стойнов. По думите му няма данни с машините да не може да се гласоподава правомерно. Това стана ясно по време на ексклузивен брифинг на Министерството на електронното ръководство по отношение на решението на ЦИК да анулира машинния избор на локалните избори.

Припомняме, че точно Стойнов беше упрекнат, че е снимал с телефона си кодовете на устройствата. „ Аз също нося лична отговорност за осъществения развой. Като софтуерен експерт съм гледал всяка една стъпка. Нито аз, нито специалистите сме намерили аргументи, заради които да не удостоверим машините за електронно гласоподаване ”, добави зам.-министърът на електронното ръководство.

„ Съгласно методиката, която е оповестена на уеб страницата на МЕУ, това е методика, която беше обществено обсъждана и съгласувана с ЦИК, до 48 часа от подписването на отчета за сходство, с който действително завършва удостоверяването на сходството, следва да бъде издадено решение. Докладът за сходство беше подписан от всички ръководители на проверяващи екипи през вчерашния ден вечерта, предвид на което в границите на 24 часа издадохме решението ”, изясни основният секретар на Министерството Ангел Петров.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР