Издадените разрешителни за сеч само за землището на с. Кости

...
Издадените разрешителни за сеч само за землището на с. Кости
Коментари Харесай

“Биволь”: Има 360 разрешения за сеч край наводненото село Кости от 2021 досега

Издадените разрешителни за сеч единствено за землището на с. Кости от 2021 година досега са близо 360. Това заяви Биволь, като популяризира и документи от Регионалната дирекция по горите в Бургас. Припомняме, че след бурята край Царево село Кости е най-засегнатото от водното злополучие в региона.

“Сега си изчислите и представете мащаба на промишлената сеч в цялата община за 10 години интервал примерно! Ами, в случай че умножите още с общините Малко Търново, Созопол, Приморско, Средец за миналите 10 година, евентуално разрешителните за промишлени сечи ще надвишават десетки хиляди... А още 10 година обратно във времето!?? И се изсичат целево и поголовно вековните гори на планината - тези, които усвояват и поддържат водния баланс ”, разясняват в собствен Facebook пост публицистите от “Биволъ ”.

Именно поради данните те дефинират потопа не като инцидентно естествено злополучие, а като “Човешко злополучие на една реалност, в която се помиряваме да живеем и която е #Позор за всички нас ”.

В обществената мрежа Катерина Ангелова популяризира фотоси от бедствието. Тя изяснява, че ужаса, който са претърпели хората в обитаемото място, е " неизразим ". " Никога не забравяйте от кое място сте тръгнали, тъй като може да се наложипак там да се върнете! ", приканва Ангелова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР