Издадените електронни медицински бележки на учениците вече са видими в

...
Издадените електронни медицински бележки на учениците вече са видими в
Коментари Харесай

Издадените мед. бележки на учениците вече са видими и за родителите им | 20 хил. медицински бележки се издават средно на ден - най-много в София, Пловдив и Варна

Издадените електронни медицински бележки на учениците към този момент са забележими в електронното им пациентско досие.

По данни на „ Информационно обслужване “ АД от средата на септември до този миг към Националната здравноинформационна система (НЗИС) са подадени 1.260 млн. електронни извинителни бележки на възпитаници. Средно дневно лекарите и други медицински лица издават по 20 хиляди медицински бележки, като най-вече се издават в София, Пловдив и Варна. Най-големият брой генерирани е-бележки е регистриран на 18 декември 2023 година – 30 754.

Чрез интеграцията с ГРАО, родителите имат достъп до пациентските досиета на своите деца, които са под 18 години. Документите са част от новия модул „ Медицински бележки “, който към този момент е разполагаем както на my.his.bg, по този начин и в мобилното приложение еЗдраве. За да виждат модул „ Медицински бележки “ в еЗдраве, потребителите би трябвало да конфигурират версия 3.2.0 на безплатното приложение, която е налична в App Store и Гугъл Play.

От септември, 2023 година медицинските бележки, които лекарите издават на учениците са в електронен вид, като резултат от интеграцията сред централните системи в опазването на здравето и образованието. В това число влизат освен бележките, които се издават при открито заболяване и служат за извиняване на отсъствията, а и бележките за контакт с инфекциозно болен, прекарано инфекциозно заболяване и удостоверението за клинично здрав пациент. Всички издадени бележки от септември, 2023 година насам са забележими в новия модул.
Предстои надграждането на модул „ Медицински бележки “, като към него ще бъдат добавени медицинските свидетелства за бракосъчетание, придобиване на шофьорска брошура и започване на работа. Всички тези удостоверения също ще бъдат налични в електронните досиета на всеки един пациент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР