Издаден на 12 август 1991 г., с изцяло черна обложка

...
Издаден на 12 август 1991 г., с изцяло черна обложка
Коментари Харесай

METALLICA празнуват 30 години от легендарния „черен“ албум

Издаден на 12 август 1991 година, с напълно черна обложка и без заглавие, „ The Black Album " не просто затвърждава статуса на Metallica като най-известната метъл тайфа в света, само че и ги трансформира в една от най-големите групи на всички времена.

„ Черният " албум е един от най-успешните и международно приети студийни планове на Metallica. Tой застава на #1 в класациите на над 10 страни, а в траклиста му влизат някои от най-големите класики - " Enter Sandman ", " The Unforgiven ", " Nothing Else Matters ", " Wherever I May Roam " и " Sad But True ", с които легендите се издигат до това да са хедлайнъри на концерти на най-големите игрища в света. The Black Album остава и без конкуренция най-продаваният албум в историята, превъзхождащ продажбите на всеки релийз, във всеки род за последните 30 години.

По случай 30 годишния юбилеи от издаването на албума, групата показва нова ремастерирана версия с оптимално качество на звука и в няколко формата - двоен винил, общоприетоо CD, тройно CD и лимитиран делукс сет бокс, който включва: албума на двоен винил и CD, три винила от лайв концерти, 14 CD-та (вкл. демота, изявленията, миксове и лайв изпълнения), 6 DVD-та (вкл. публични видеа, концерти, behind the scenes), фото книга, четири ламинирани пропуски за турнета, три китарни перца, брандирана връзка за бадж, директория с текстовете на песните и др.).
The Metallica Blacklist е втората изненада за почитателите. Това не е просто трибютен албум, само че и най-големият план, създаван от екипа на Metallica. Той включва кавъри на техни песни от 53-ма актьори от всевъзможни жанрове, генерации, култури, континенти.

За плана се сплотяват артисти, създатели на песни, кънтри, EDM и хип хоп актьори, които споделят любовта си към творчеството на Metallica, както и рокери, инди реализатори и икони в рок и метъл музиката. Сред тях са Miley Cyrus, Elton John, Juanes, J Balvin, Royal Blood, Rina Sawayama, Weezer, Sam Fender, Corey Taylor, Imelda May и доста други безпределно надарени звезди от музкалната сцена. Някои от кавърите са преправени с цел да паснат на желания жанр на артистите, които ги извършват, други остават правилни на оригинала, а трети се заиграват с песните дотолкоз, че ги пресъздават в напълно нови версии и форми.

Албумът е основан с благотворителна цел, като всички доходи от продажбите му ще бъдат разграничени сред организации, определени от артистите и фондацията на Metallica - " All Within My Hands ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР