Изчезва идентичността на нашата Църква, на нашия народ. Губи се

...
Изчезва идентичността на нашата Църква, на нашия народ. Губи се
Коментари Харесай

Протойерей Василий Сарян: Изчезва идентичността на нашия народ

„ Изчезва идентичността на нашата Църква, на нашия народ. Губи се в хаоса на международните проблеми и на това, че се пробват по някакъв метод, може би, да заглушат Божия глас в душите на хората. От Възкресение Христово виждаме гоненията, убийствата, робството – непрекъснато нещо желае да унищожи християнството. Това е битката на злото с православното християнство. ”. Това съобщи протойерей Василий Сарян – предстоятел на столичния храм „ Преображение Господне ” в „ Интервюто на Новините на NOVA ”.
Прочетете още
Намирането на Пътя е персонален акт, счита свещеникът. „ Църквата постоянно е с най-голям рейтинг над всичко в тази страна. 25 години съм свещеник, какво ли не съм видял и чул, само че към момента не преставам да се сюрпризирам ”, изясни отецът.

Той посочи, че храмът е отворен, никой не е върнат. „ Човек би трябвало да откри своя изповедник по душа и по сърце. Много хора идват на изповед ”, изясни предстоятелят на столичната църква „ Преображение Господне ”.

За метода, по който да намерим Пътя, отец Василий цитира Библията: „ Първо търсете Царството Небесно и всичко останало ще ви се придаде ”.

„ Търсейки Бога, търсейки амнистия, смирение, примирение, Бог ще ни даде и персонална независимост, персонална осигуреност, публично успокоение. Защо в този момент народът ни е подобен? Защото няма религия. Лутаме се, търсейки всичко друго, само че не и Бога ”, изясни положението на актуалните хора свещеникът.

Той цитира думите на Иисус Христос: „ Искайте и ще ви се даде. Каквото поискате от Отца в мое име, ще го получите ”.  

Според духовника, ние нищо не желаеме. „ Ние желаеме всичко преходно, краткотрайно от хора, които не могат да ни го дадат ”, сподели духовник Василий Сарян.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР