Изчезналото от зоокъта в Сандански кенгуру Кики не бяга за

...
Изчезналото от зоокъта в Сандански кенгуру Кики не бяга за
Коментари Харесай

Изчезналото в Сандански кенгуру Кики е бягало и друг път

Изчезналото от зоокъта в Сандански кенгуру Кики не бяга за първи път. Оказа се, че животното е било в неопределеност в продължение на седмица, когато живеело на друго място, след което се върнало единствено. Надеждите са и в този момент да се стигне до благополучна развръзка.

Преди два месеца Кики дружно с майка си и сестрите си потегля от Кресна към новия си дом в Сандански. Животните са подаяние на еспозиционния център, в който има още елен, кошута и муфлони.

„ Пак е съумяло да избяга от този частен зоокът, където ни ги подариха животните и е отсъствало една седмица, и се е върнало. Кенгуру беглец”, разяснява Георги Каменаров, началникът на зоокъта в Сандански.

Докато чиновници на общината и доброволци търсят избягалото животно, зоокътът се радва на известност.

Междувременно всеки, който желае да се включи в търсенето на Кики, може да почерпи от международния опит. В „ Ютюб” има доста видеа, които демонстрират по какъв начин се хваща кенгуру. Но опитите са най-вече с дребните на животното и няма гаранция, че ще са ефикасни при възрастните екземпляри от породата нано кенгуру, каквато е Кики.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР